Suçüstü Yakalanan Insan Taciri 2 Kisi Tutuklandi

Osmaniye’de düzensiz göçmenlerin yakalanmasi ve insan ticaretinin önlenmesi amaciyla yapilan denetimlerde insan ticareti yapan 2 sahis, Suriyeli 8 mülteciyle birlikte suçüstü yakalandi. ‘Insan Ticareti’ suçundan gözaltina alinan sahislar tutuklandi.

Suçüstü Yakalanan Insan Taciri 2 Kisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Subesi Müdürlügü ekipleri tarafindan düzensiz göçmenlerin yakalanmasi ve insan ticaretinin önlenmesi ile tacirlerin yakalanmasina yönelik denetim yapti. Denetimler sirasinda süphe üzerine durdurulan bir araçta kimlik kontrolü yapmak isteyen ekipler resmi makamlarca verilen kimlik belgesi olamayan 8 Suriyeli mülteci yakalandi. Araç sürücüleri A.S. ile M.R. de olay yerinde ‘Insan Ticareti’ suçundan gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan Suriyeli sahislar idari islemlerinin tamamlanmasi için Osmaniye Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilirken ‘Insan Ticareti’ suçundan adliyeye sevk edilen A.S. ile M.R. isimli sahislarda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyette tercüman esliginde ifadeleri alinan Suriyeli sahislar, “Farkli evde özgürlüklerimiz kisitlanarak kilitli tutuluyorduk. Sürekli bir yerden bir yere götürülüyorduk. Para ve telefonlarimizi zorla aldilar. Zorla tutuldugumuz evde insani ihtiyaçlarimiz karsilanmadi. Bizleri baski altina alarak tehdit ederek araca zorla bindirdiler. Bizleri serbest birakma karsiliginda kisi basi bin 200 dolar istediler. Adana’da tarim isçisi olarak zorla çalistirildik” dediler.
Kaynak: İHA