SUBÜ Motor Testi Ve Simülasyon Laboratuvari Tamamlaniyor

SUBÜ Arifiye Meslek Yüksekokulu Motor Testi ve Simülasyon Laboratuvarina kavusuyor. Laboratuvarla Arifiye’de yer alan sanayi kuruluslarinin alanlarina uygun sekilde açilan programlarda saha tecrübesiyle yetisen ögrenciler niteliklerini daha da üst seviyelere çikarabilecek.

SUBÜ Motor Testi Ve Simülasyon Laboratuvari Tamamlaniyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Arifiye Meslek Yüksekokulu Motor Testi ve Simülasyon Laboratuvarinda devam eden insa çalismalari son asamaya geldi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Arifiye Belediye Baskani Ismail Karakullukçu, SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Naci Çaglar ve Arifiye MYO Müdürü Prof. Dr. Can Hasimoglu devam eden çalismalari yerinde inceledi. Heyete eslik eden SUBÜ Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskani Osman Sahin çalismalara iliskin bilgiler aktardi. Laboratuvarin 2021-2022 Akademik Yili ile birlikte faaliyete baslamasi hedefleniyor.

Arifiye’nin önemli bir otomotiv ve sanayi üssü oldugunun altini çizen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Arifiye MYO bu anlamda alana yönelik programlari içerisinde barindiran ve ilgili is dünyasi için nitelikli ögrenciler yetistiren bir okulumuz. Bu niteligi daha ileri noktaya tasimak ve tam zamanli is yeri uygulamasinin yani sira okulda yapilacak uygulamalara da katki saglamak adina Dogu Marmara Kalkinma Ajansi (MARKA) ve Arifiye Belediyemizin de destekleriyle tam donanimli bir motor testi ve simülasyon laboratuvarini okulumuza kazandiriyoruz. 380 metrekare alana sahip uygulama laboratuvarimizda, otomotiv teknolojisi alaninda motor testleri ve yanma simülasyonlari yapilacak. Insaatimiz tamamlanma asamasinda. Son olarak ise çevre düzenlemesini gerçeklestirecegiz. Katki saglayan herkese tesekkür ediyor ve okulumuz ile is dünyasina hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA