Selçuklu Ve Osmanli Konulu Diziler Binicilige Ilgiyi Artirdi

Günümüzde televizyon kanallarinda yayinlanan Selçuklu ve Osmanli dizileri, Van’da ata sporu binicilik ve geleneksel okçuluga olan ilgiyi artirdi.

Selçuklu Ve Osmanli Konulu Diziler Binicilige Ilgiyi Artirdi
Van’in Gürpinar ilçesindeki Gürpark Millet Bahçesi’nde iki yil önce hizmete açilan at çiftliginde antrenör Baran Basak tarafindan profesyonel anlamda geleneksel okçuluk ve binicilik egitimleri veriliyor. Gürpinar Belediyesi, ata sporlarini tesvik etmek amaciyla hizmete açtigi at çiftliginde kursiyerlere ve ziyaretçilere binicilik basta olmak üzere atli okçuluk ve geleneksel okçuluk hizmetleri veriyor. Istanbul’da Türkiye Binicilik Federasyonu tarafindan 13 yil önce egitim alan Baran Basak, çiftlikteki atlari da kurs egitimlerine hazirliyor. Basak, memleketi Van’da çok sayida kursiyere ayda 8 saatlik profesyonel binicilik dersleri veriyor.

“Atalarimizdan kalmis kültürel mirasimizdir”

IHA muhabirine konusan binicilik antrenörü Baran Basak, Istanbul’da bir binicilik kulübünde meslege basladigini belirtti.

Van’da profesyonel anlamda sadece iki yerde egitim verildigini ve bunlardan birisinin de Gürpark’taki at çiftligi oldugunu ifade eden antrenör Basak, “At çiftligimizde kursiyer hizmetleri veriyoruz. Haftada iki saat, ayda ise 8 saat geliyorlar. Kurs ücretlerimiz de çok uygun. Binicilik atalarimizdan kalmis kültürel mirasimizdir” dedi.



“Diziler binicilige ilgiyi artirdi”

Günümüzde televizyon kanallarinda yayinlanan Selçuklu ve Osmanli dizlerinin binicilige olan ilgiyi artirdigini dile getiren Basak, “Izledikleri diziden etkilenerek gelen kursiyer ögrencilerimiz de oldu. Binicilik çok keyifli bir spor ve kesinlikle öneriyoruz. Sosyal aglarda vakit geçirmektense bu tür yerlerde vakit geçirerek profesyonel anlamda güzel yerlere gelebilirler. Biniciligin yaninda atli okçuluk ve geleneksel okçuluk hizmetleri de veriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA