Polisin Operasyonunda Arama Yapilan Evlerden Cephane Çikti

Kastamonu Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 10 ayri adreste es zamanli yaptigi operasyonda çok sayida tarihi eser ile silah ele geçirildi.

Polisin Operasyonunda Arama Yapilan Evlerden Cephane Çikti
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Tasköprü ilçesinde 6, il merkezinde 4 olmak üzere 10 ayri ikamet ve isyerine es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda ev ve isyerlerinde yapilan aramada 198 adet tarihi eser niteliginde sikke, 34 adet tarihi eser niteliginde obje, 1 adet ruhsatsiz tabanca, 4 adet kuru siki tabanca, bin 494 adet 9 mm fisek, 156 adet 7.65 mm fisek, 117 adet kuru siki tabanca fisegi, 31 adet çesitli kisiler adina düzenlenmis senet, 8 adet sarjör, 1 adet dedektör ve çok sayida doküman ele geçirildi.

Operasyon sonucu yakalanan 4 süpheli sahis, hakkinda Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde tefecilik (TCK 241 SKM, Silah ve Mühimmat Kaçakçiligi (6136 SKM) ve Tarihi Eser Kaçakçiligi (2863 SKM) suçlarindan adli islem, 2 sahis hakkinda da idari islem yapildi. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA