Özhaseki Açiklamasi '2002'De Iktidar Olunca Sehirlerimiz Büyük Projelere Kavusmaya Basladi'

Mus’ta proje açilislari ve temaslarda bulunan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, “2002’de iktidar olduk. Iste o zaman sehirlerimiz büyük projelere kavustu ve sehirlerin eli yüzü açiga çikti. Avrupa’yla yarisan sehirler olmaya basladi” dedi.

Özhaseki Açiklamasi '2002'De Iktidar Olunca Sehirlerimiz Büyük Projelere Kavusmaya Basladi'
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Mus’ta Muratpasa Mahallesi Mustakbaba Bilgi Evi Sosyal Tesis Kompleksini ziyaret ederek, kurslardaki vatandaslarla bir araya geldi. Ardindan Mus Belediyesi’nin yapimi devam eden kent meydanindaki çalismalari inceleyen Özhaseki, daha sonra Yeni Içme Suyu Depolari ve Halk Ekmek Fabrikasi Açilisi ile Lale Vadisi Parki Ikinci Etap Temel Atma törenine katildi.



“Bir vesayet rejimi vardi”

Özhaseki, yaptigi konusmada özellikle sol belediyelerin son dönemlerde bütün islerinin algi belediyeciligi oldugunu söyledi.

Sol belediyelerin ufacik bir sey yaptiginda 10 misli, 100 misli anlattiklarini isaret eden Özhaseki, “Hizmet falan hak getire. Istanbul Belediyesi 30-40 bin tablet dagitim diyor. Ögünmeyin dedim Antep’te bir ilçe belediyemiz 50 bin tane dagitti.

Dagittiginizda iftihar ediyoruz ama yok. Karsimizda hizmet eden bir grup da yok. Hükümet etme noktasinda her alanda basariliyiz. Ulasimda, hastanecilik, sanayi kalkinmasinda, ekonomide ve enerjide emin olun basariliyiz. Bu konuda hiçbir hükümet cumhuriyet tarihi boyunca yaptiklarimizla boy ölçüsemez. Bir vesayet rejimi vardi. Bütün Anadolu, Türkiye seçer Ankara’ya gönderir ama Ankara’da yilanlar, çiyanlar bekliyor. Basina nasil çorap öreriz diye. Menderes, yüzde 50’lerle, 54’lerle ve 57’lerle, seçimle is basina geldi. Menderes’ten bir müddet sonra kargasa, suçlama, asiri yalan, envai iftira, sonra mahkemeler ve idam sehpasina götürülüs. Bunu yapanlar o vesayetçi yapiydi. Ankara’da bu millete tuzak kuran yilanlar ve çiyanlardi. Arkasindan gelen her iktidara yaptilar. Vatandas kendine benzeyeni, kendi gibi yasayani, düsüneni ve oturup kalkani seçiyor ama onlarin hosuna gitmiyor. Cenab-i Hakka sükürler olsun ki Allah bu millete gönderdigi Recep Tayyip Erdogan bunlarin canina okudu, o vesayetçi yapiyi topragin altina gömdü ve insallah bir daha da çikamayacak” dedi.



“Bu cografyanin fitne odaklari da bitmek bilmiyor”

Üzerinde yasanilan Anadolu cografyasinin dünyanin en eski yerlesim yerlerinden biri oldugunu ve binlerce yildir yasayan insanlarin topluca devlet kurdugu, huzur buldugu yer oldugunu ifade eden Özhaseki, "Iki bölge var. Biri Mezopotamya biri Anadolu cografyasi. Cennet gibi bir vatana sahibiz. "Bu vatanin son dönemde en önemli özelligi de mazlumlarin siginma cografyasi olmasidir. Bu cografya son dönemde mazlumlarin cografyasidir. Burada bir, beraber, et ve tirnak gibi olmusuz. Her birimiz degisik bir irktan dünyaya gelmis olabiliriz. Bu Allah’in takdiridir. Bu cografyada Muhammed ümmeti olma, bayragin gölgesinde ve vatanda beraber olma serefi bize yeter. Çok sükür yükseliyoruz, düsmanlara da korku salmaya devam ediyoruz. Fakat bu cografyanin fitne odaklari da bitmek bilmiyor. Fitne üretiyoruz. Düsünsenize 50 yil önce Erzurum’dan molla çikmis birisi FETÖ’cülük akimi, nurcuyum demis, insanlar arkasina takilmis. Din konusunda hassasiz ama gerçek yüzü tam manasiyla 15 Temmuz gecesi ortaya çikti. Yillarca insanlari bu millete kursun siktiracak sekilde vahsilestirip, bu milletin kanini emmeye ve canini almaya azmettiler. Arkalarindaki o büyük süper güç belliydi. ABD. Simdiki bulundugu, yaslandigi, kulluk ve usaklik ettigi ülke belliydi. Allah böyle bir tehlikeden hepimizi korudu. Hepimizin gayretiyle bu bela savusturuldu” ifadelerini kullandi.

“Anarsi ve terör bitti”

"Sehirlerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz, mezralarimiz ve meralarimiz emniyetli. Insallah anarsi ve terör bitti” diyen Özhaseki, konusmasini söyle sürdürdü:

“O eli silahli ve Amerika’nin emriyle is yapan ve aramiza kan davasi sokmaya çalisan katiller, bir daha da açiga çikamayacaklar. Bundan sonra bize düsen çok çalismak, is yapmak, issizlere derman olmak ve en güzel sekilde hizmet etmek. Allah’in izniyle birligimizi ve dirligimizi koruyacagiz. Allah birligimizi ve dirligimizi bozdurmasin, bozmak isteyenlere de firsat vermesin. Bu yatirimlarda emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, AK Parti Mus Milletvekili Mehmet Emin Simsek ve Belediye Baskani Feyat Asya’nin da birer konusma yaptigi temel atma töreni, katilimcilarin platformdaki butonlara basmasiyla start aldi.

Açilisi yapilan yerlerde incelemelerde bulunan Özhaseki, ardindan kentten ayrildi.
Kaynak: İHA