Muharrem Ince, Partisinin MYK Toplantisi Sonrasi Açiklamada Bulundu Açiklamasi

'(Cumhurbaskani seçimi) Bizim Memleket Partisi olarak özgüvenimiz yüksektir, 50 arti 1'i biz alacagiz'.

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, cumhurbaskanligi seçiminde, "çati aday" önermeyi dogru bulmadigini belirterek, "Memleket Partisi olarak özgüvenimiz yüksektir, 50 arti 1'i biz alacagiz." dedi.

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Baskan Ince baskanliginda toplandi. Parti genel merkezindeki MYK sonrasi basin toplantisi düzenleyen Ince, gündemi degerlendirdi.

Siyasetin gündeminde erken seçim tartismasi oldugunu ifade eden Ince, erken seçim olabilmesi için ya Cumhurbaskani'nin iradesi ya da 360 milletvekilinin onayinin gerektigini, her ikisinin de iktidarin elinde oldugunu söyledi.

"Demokratik yollardan bu iktidari degistirmemiz lazim. Bunlarin ömrü doldu. Biz, Memleket Partisi olarak seçime haziriz" diyen Ince, seçime girme sartlarinin kolaylastirilmasi gerektigini savundu.

Muharrem Ince, bugüne kadar 51 ilde örgütlendiklerini, yakinda 81 ilin tamaminda örgütlü hale geleceklerini dile getirdi.

"Bir suç örgütü elebasinin, bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar gönderdigi" seklindeki tartismalara deginen Muharrem Ince, bu konularin TBMM'de arastirilmasini istedi.

- "Salgin süreci bir saglik sorunu olmanin ötesine geçti"

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, salgin sürecinin bir saglik sorunu olmanin ötesine geçtigini, bu dönemde gelir dagiliminin daha da bozuldugunu, egitimin, tarimin, turizmin çöktügünü ileri sürdü.

Günübirlik politikalarla Türkiye'nin sorunlarinin çözülemeyecegini, sorunlari çözebilmek için ciddi, gerçekçi yapisal programlara ihtiyaç bulundugunu söyleyen Ince, "Memleket Partisi olarak önerilerimiz sunlardir; yargi güçlenmelidir, hukuk esittir ekmektir. Ikinci olarak riskler azaltilmali, keyfilik son bulmali, üretim artirilmalidir. Kararname ile faizin düsmeyecegini herkes ögrenmelidir." diye konustu.

Bir organize suç örgütü elebasinin bazi ithamlarda ve iddialarda bulundugunu söyleyen Ince, söyle devam etti:

"Bunlar arastirilmalidir. Siz, PKK'nin tanikliginda Genelkurmay Baskanini hapse attiniz. PKK'yi tanik kabul edip, Genelkurmay Baskanini hapse atiyorsunuz da bu iddialari niye arastirmiyorsunuz? Bu iddialar AKP'nin iç isi degildir, Türkiye'nin sorunudur. Türkiye'nin acilen temiz eller operasyonuna ihtiyaci var. Buradan hep birlikte çikmaliyiz."

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, medyada partilerine yeterince yer verilmedigini, CHP'ye yakin medyanin da baski ile Memleket Partisine yer vermedigini ileri sürdü.

Ince, "Parti genel baskanlarinin açik oturuma çikmasini teklif ediyorum. Gelin, Türkiye'nin sorunlarini nasil çözecegimizi milletin gözünün önünde tartisalim" diye konustu.

- "Hiçbir devlet, çocugun anasindan ögrendigi dili unutturamaz"

Açiklamalarinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Muharrem Ince, ana dilde egitimle ilgili düsüncelerinin sorulmasi üzerine, "Biz çocuklarimiza 3 dil ögretecegiz. Birinci olarak resmi dilimiz olan Türkçeyi. Ikinci olarak, çocuklara evlerinde annelerinden ögrendikleri dili, bir de uluslararasi dil ögretecegiz. Hiçbir devlet, çocugun anasindan ögrendigi dili unutturamaz." dedi.

Kanal Istanbul ile ilgili Meral Aksener ve Kemal Kiliçdaroglu'nun açiklamalarina yönelik bir soru üzerine Ince, yapilacak kanalin Istanbul'a hiçbir kazanç saglamayacagini savundu.

"Millet Ittifaki'nin cumhurbaskanligi seçimine, ortak adayla gidecegi ve HDP'nin ayri bir aday çikarmasinin istenecegi" yönündeki iddialarin soruldugu Ince, "Her parti çikacak, iddiasini ortaya koyacak. Ikinci turda birisi fazla aldi, destekleriz. Biz söz veriyoruz. Ama biz alirsak biz de desteklenmek isteriz. Çati aday önermek, Erdogan'in ekmegine yag sürmektir. Bunu dogru bulmuyorum. Bizim Memleket Partisi olarak özgüvenimiz yüksektir, 50 arti 1'i biz alacagiz." yanitini verdi.
Kaynak: AA