Matematik Yarismasinda Dünya Sampiyonu Olan Minik Ögrenciler Erzurum Valisi Memis'i Ziyaret Etti

Uluslararasi Caribou Matematik Yarismasi'nda dünya birincisi olan Bahçesehir Koleji Erzurum Kampüsü ögrencileri Yigit Can Aydin ve Defne Çelik, Erzurum Valisi Okay Memis'i makaminda ziyaret etti.

Kanada tarafindan yilda 6 kez düzenlenen ve dünyanin farkli ülkelerinden ögrencilerin katildigi yarisma, bu yil mayis ayinda online olarak gerçeklestirildi.

Sonuçlari bir süre önce açiklanan yarismaya katilan Bahçesehir Koleji Erzurum Kampüsü ilkokul ikinci sinif ögrencileri Yigit Can Aydin ve Defne Çelik, yarismada birincilik elde itti.

Kolejin Kampüs Müdürü Yasar Ispir, ögretmenler ve sampiyon ögrenciler, Vali Memis'i makaminda ziyaret etti.

Ögrencilerin önemli bir basari elde ettigini bildiren Memis, "Elde edilen basaridan dolayi gurur duyduk. Çocuklarimizi çok önemsiyoruz. Onlarin daha iyi bir egitim almasi adina devlet olarak her türlü imkani olusturuyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz bizim gelecegimizin teminatidir. Sizleri kutluyorum. Erzurum olarak uluslararasi alanda elde ettiginiz bu basariniz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Basarilarinizin artarak devam edecegine yürekten inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Ispir de Memis’e tesekkür ederek, ögrencilerin hem okullari hem de sehir için gurur kaynagi oldugunu kaydetti.

Vali Memis, ziyaret sonunda ögrencilere çesitli hediyeler vererek, günün anisina hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: AA