Manisa En Fazla Ihracat Yapan 8. Il

Türkiye Ihracatçilar Meclisi Baskani (TIM) Ismail Gülle’yi makaminda agirlayan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, 2021 yilinin ilk bes aylik verilerine göre 2 milyar 122 milyon 523 bin dolar ihracat ile Manisa’nin performansi en yüksek 8. il oldugunu söyledi.

Manisa En Fazla Ihracat Yapan 8. Il
Türkiye Ihracatçilar Meclisi Baskani (TIM) Ismail Gülle, Vali Yasar Karadeniz’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette Baskan Gülle, Türkiye’nin dis ticaretine yön vermek, ihracat politikasini belirlemek, pazar çesitliligini gelistirmek ve uluslararasi arenada ihracatçilarin rekabetini kolaylastirmak amaciyla Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan yapilan çalismalar hakkinda Vali Karadeniz’e bilgi verdi.

Manisa’nin sanayisi ve tarimi ile Türkiye ekonomisine önemli bir katma deger sagladigini söyleyen Vali Karadeniz, 2021 yilinin ilk bes aylik verilerine göre 2 milyar 122 milyon 523 bin dolar ihracat ile Manisa’nin performansi en yüksek 8 inci il oldugunu belirtti.

Manisa’dan ihracat yapilan sektörlerin basinda ise elektrik-elektronik, iklimlendirme sanayi, otomotiv endüstrisi, kuru meyve ve mamulleri geldigini belirten Vali Karadeniz, cografi konum, alt yapi, ulasim ve nitelikli insan gücüyle Manisa’nin yatirimcilara önemli avantajlar sagladigini söyledi.



Vali Karadeniz, Türkiye Ihracatçilar Meclisi Baskani Ismail Gülle’ye de ziyareti sebebiyle tesekkür ederek, çalismalarinda basarilar diledi.

Öte yandan Türkiye-Irak Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi Genel Baskani Nevaf Kiliç da Manisa Il Temsilcisi Ibrahim Hakki Katiöz ile birlikte Vali Yasar Karadeniz’i ziyaret etti.

Ziyarette Baskan Kiliç, dernegin faaliyetleri hakkinda bilgi vererek, 20-25 Haziran tarihleri arasinda düzenlenecek olan 5. Türkiye-Irak Yatirim ve Ticaret Zirvesine Vali Karadeniz’i davet etti.

Vali Karadeniz, ziyaret sebebiyle Genel Baskan Kiliç’a tesekkür ederek, çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA