Kibris Gazisi Merhum Sükrü Tandogan'in Anisina Düzenlenen Bisiklet Turu Basladi

9 kisilik profesyonel bisikletçi grubunun katilimiyla düzenlenen 861 kilometrelik bisiklet turu, 16 Haziran'da Ordu'da sona erecek.

KKTC'nin kurulusunun 37'nci yil kutlama törenleri sirasinda geçirdigi kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani ve Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan'in anisina düzenlenen bisiklet turu basladi.

KKTC'nin 37'nci kurulus yil dönümü ile Maras bölgesinin açilis töreni sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Tandogan için düzenlenen bisiklet turuna katilanlar, Pendik Atatürk Aniti önünde düzenlenen törenle ugurlandi.

Törene merhum Albay Tandogan'in kizi Gülfem Tandogan'in yani sira Istanbul Vali Yardimcisi Niyazi Erten, Pendik Kaymakami Hülya Kaya, Istanbul Tersanesi Komutani Tugamiral Recep Erdinç Yetkin ile KKTC Istanbul Konsolosu Çagri Kalfaoglu ve gaziler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende konusan Istanbul Vali Yardimcisi Erten, Albay Tandogan ile aile dostlugu oldugunu ifade ederek, "Merhumun benim için çok özel bir yeri var. Ordu'da görev yaptigim sirada tanistik. Aile dostlugumuz var. Halen ailesiyle görüsüyoruz. Kibris Baris Harekati'nda üstegmen rütbesiyle aktif olarak görev aldi. Cumhurbaskanimizin daveti üzerine Maras'taki törenlere katildi. Burada geçirdigi kaza sonucu hayatini kaybetti. Allah rahmet eylesin. Bu günkü etkinlik ona bir vefa örnegidir." diye konustu.

Tandogan'in kizi Gülfem Tandogan da 17 yil boyunca Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskanligi yapan babasi için Kovid-19 pandemisi nedeniyle kendisine yakisir bir tören yapilamadigini, bu etkinlikle onu anmis olacaklarini söyledi.

- "Merhum Genel Baskanimizin anisina ne yapsak azdir"

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Sekreteri Beyazit Yumuk da Tandogan için pandemi nedeniyle uygun bir cenaze töreni düzenleyemediklerini belirterek, söyle devam etti:

"Içimizde ukde kaldi. Kibris Baris Harekati'nda emrinde görev yapan Ali Güngör gazimizin arkadaslariyla birlikte organize ettigi bisiklet turuna Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Pendik Subemiz destek verdi. Bizde genel merkez olarak faaliyetin içerisindeyiz. Merhum Genel Baskanimizin anisina ne yapsak azdir. Ruhu sad olsun."

Tandogan'in komutasinda askerlik yapan Ali Güngör de "Askere gittigimde tanidim. Disiplinli ve tam bir askerdi. Babacan tavirlariyla askerler tarafindan çok sevilirdi. 15 ayimiz beraber geçti. Hiçbir yanlisini görmedim. Zamansiz kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun." ifadelerini kullandi.

9 kisilik profesyonel bisikletçi grubunun katilimiyla düzenlenen 861 kilometrelik bisiklet turu, Istanbul Vali Yardimcisi Niyazi Erten'in Pendik tören alanindan start vermesiyle basladi.

Bisiklet turunun 16 Haziran'da Ordu'da sona ermesinin ardindan, 17 Haziran'da Tandogan'in Persembe ilçesi Çandir Köyü'ndeki kabri basinda da anma töreni gerçeklestirilecek. Tören sirasinda KKTC'den getirilen toprak da Tandogan'in kabrine serpilecek.
Kaynak: AA