Kafeler Yari Zamanli Çalisacak Eleman Sikintisi Yasiyor

Geçtigimiz hafta uygulanmaya baslanan kademli normallesmenin ardindan açilan kafeler, özellikle üniversite ögrencilerinin tercih ettigi yari zamanli çalisacak eleman bulma sikintisi yasaniyor.

Kafeler Yari Zamanli Çalisacak Eleman Sikintisi Yasiyor
Tam kapanmanin ardindan geçtigimiz pazartesi günü açiklanan yeni kararlarla isletmeler masalarini hizmete açarak belirli bir kapasite ile hizmet vermeye basladi.

Açilan kafe ve restoranlar çesitli bölümler için eleman arayisina girdi. Ögrenci kenti olarak bilinen Eskisehir’de üniversitelerin halen online egitime devam etmesi nedeniyle isletmeler özellikle ögrencilere uygun olan ‘part time’ diye tabir edilen yari zamanli çalisma sistemine uygun eleman bulmakta zorlaniyor.

Eskisehir’in halkin ‘Adalar’ diye tabir ettigi Porsuk bulvarinda kafe isleten Tahsin Topardiç, kademeli normallesmeyle birlikte açilmanin ardindan bekledikleri yogunlugu yakalayamadiklarini dile getirdi. Topardiç, ayrica ögrenci kenti olarak anilan Eskisehir’de üniversitelerin kapali olmasindan dolayi part time çalisacak eleman sikintisi yasandigini dile getirdi. Tahsin Topardiç, “Yüzde 50 bir kapasiteyle açildigimiz için yüzde 50 bir kazanç söz konusu. Belirli saatlerde sadece yogunluk oluyor. Örnegin sabah saat 07.00’de açiliyoruz, ama 09.00’a kadar bir hareket olmuyor. 09.00 itibariyle kahvalti servisimizden dolayi bir yogunluk oluyor. Bu hareketlilik öglen saat 12.00 bazen 13.00’a kadar devam ediyor. Gün içinde yine bir sakinlik olurken aksam saatlerinde kapanmaya kadar yogunluk oluyor. Bu süreçte kapanmadaki borçlarimizi kapatmaya çalisiyor. Devamli çalistirdigimiz elemanlarimiz disinda yari zamanli çalisan elemanlarimiz genelde ögrenci, okullar kapali oldugu için part time çalisacak eleman bulamiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA