Ingiltere'de Okullarda Cinsel Taciz Ve Istismarin Yaygin Oldugu Ortaya Çikti

Ingiliz hükümeti tarafindan yapilan bir inceleme, okullarda cinsel taciz ve çevrimiçi ortamlarda istismarin yaygin oldugunu gösterdi.

Ingiliz hükümetinin bazi okullardaki 900 ögrenciyi kapsayan incelemesi, cinsiyetçi lakaplardan müstehcen fotograf taleplerine kadar okullarda cinsel tacizin ve istismarin yaygin oldugunu ortaya koydu.

Cinsel taciz ve çevrimiçi ortamlarda maruz kalinan istismarin, Ingiltere'deki gençlerin günlük yasamlarinda çok yaygin hale geldigi ve normallestigine isaret eden incelemede, "Egitimcilerin görüstügü 32 okul ve kolejden kiz ögrencinin yaklasik yüzde 90'i, cinsiyetçi lakap takma ve kendilerine müstehcen materyal gönderildigi olaylarin en azindan 'ara sira' oldugunu söyledi." ifadesine yer verildi.

Sorusturmada, bu ögrencilerin cinsel saglik ve iliskiler egitiminin de yetersiz oldugunu aktardigi belirtilerek, "Bu tür davranislar o kadar yaygindi ki bazi ögrenciler hükümet müfettislerine bunu bildirmenin bir anlami olmadigini ve akranlari tarafindan izole edilme korkusunun, bu davranisi durdurmaya çalismaktan daha agir bastigini söyledi." denildi.

Ayrica, pek çok kiz ögrenci, kendilerinden defalarca müstehcen fotograflarini paylasmalarinin istendigini ve erkek ögrencilerin kiz ögrencilerden aldiklari görüntüleri çevrimiçi sohbet gruplarinda arkadaslariyla paylastiklarini anlatti.

Ingiliz hükümetinin yaptigi inceleme, bu yilin baslarinda kurulan "Everyone's Invited (Herkes davetli)" adli bir internet sitesinde, binlerce kadin ve kiz ögrencinin yasadigi cinsel taciz ve istismar olaylarini anlatmasinin ardindan geldi.

Kaynak: AA