Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi 3 Mahalleyi Kurtardi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü tarafindan Bünyan Ilçesi’nde 2 mahallede yapimi tamamlanan, 2 adet Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi’ne atik sularin aktarilmasi amaciyla toplam 6 bin 350 metre kanalizasyon kolektör hatti imalati gerçeklestirildi.

Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi 3 Mahalleyi Kurtardi
KASKI Genel Müdürlügü, havalarin isinmasini da firsat sayarak ilçelere olan yatirimlarina hiz verdi. Tüm ilçelere esit ve kesintisiz hizmet anlayisiyla altyapi yatirimlarini sürdüren KASKI, çevreyi ve dogayi koruyan projelerle de yatirim agini genisletiyor.

Kentin en batisindan en dogusuna kadar çalismalarina araliksiz devam eden KASKI, Bünyan Ilçesi’nde gerçeklestirdigi altyapi çalismalariyla vatandaslarin takdirini topluyor. Bu kapsamda 2020 yilinda ihalesi yapilan “Bünyan Ilçesi Karakaya, Hazersah-Yeni Süksün Mahalleri Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesislerine Kanalizasyon Kolektör Hatti Imalati” isi kapsaminda çevre mahallelerin atik sularini tesise ulastiracak olan projede sona gelindi.

Proje dahilinde birisi Karakaya Mahallesi, digeri ise Yeni Süksün-Hazersah Mahallelerine olmak üzere 2 adet Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisine atik sularin aktarilmasi amaciyla Karakaya Mahallesi’nde 4 bin 50 metre, Yeni Süksün-Hazersah Mahallelerinde ise 2 bin 300 metre olmak üzere toplam 6 bin 350 metre kanalizasyon kolektör hatti imalati gerçeklestirildi.

Bu kapsamda, 3 bin 850 metre 200’lük, bin 850 metre 300’lük, 650 metre 400’lük koruge borularla toplam 6 bin 350 metre imalat gerçeklestirilmis oldu.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kent genelinde ve ilçelerde sorunsuz bir altyapi olusturabilme gayretiyle çalismalarin hiz kesmeden sürdügünü belirtti.

Saglikli kentlerin olusumu için saglam bir altyapi gerektigine vurgu yapan Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç, KASKI’nin bu anlayisla 7/24 esasina göre çalisma yürüttügünü söyledi.



Tüm ilçelere yeteri kadar hizmet götürebilmenin gayreti içerisinde olduklarinin altini çizen Büyükkiliç, “Tüm gayemiz; vatandaslarimiza sunacagimiz alt ve üst yapi çalismalarimizla daha nezih bir ortam saglamak. Bu anlamda elimizi tasin altina koymaya devam ediyoruz, bundan sonra da edecegiz. Rabbim bize güç kuvvet verdikçe biz de her zaman hizmete talibiz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, sadece merkezde degil ilçelerde de hizmet kalitesini artirabilmek için gayret ettiklerini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Çünkü her zaman söyledigimiz gibi ilçelerimiz bizim gözbebegimiz. Bu düsünceyle en yakin ilçemizden en uzak ilçemize kadar gücümüz yettigince ulasmaya çalisiyoruz. Tüm gayemiz daha yasanabilir bir ortam olusturmak. KASKI, Bünyan’da yaptigi yatirim ile dogal yasami, atik sularin olumsuz etkilerinden arindiracak ve ileride olusabilecek kirliliklerin de önüne geçecek. Bölge halkimiza hayirli ugurlu olsun.”
Kaynak: İHA