HIS Travel, Seyahat Rezervasyon Teknolojileriyle Is Seyahatlerini Kolaylastiriyor

HIS Travel Genel Müdürü H. Emre Özkur: 'HIS Travel olarak teknolojiyle seyahat uygulamalarini entegre etmeyi, tüm seyahat hizmetlerinde A'dan Z'ye kapsayici ve sürdürülebilir olmayi, seyahat güvenligini ve risk yönetimini bu süreçte daha saglam temellere dayanan çalismalarla gelecek için güçlendirdik' 'Rezervasyon araçlarimizi yapilandirarak, seyahat politikalarina uygun hale getirerek ayni zamanda rezervasyon miktarini ve kalitesini artirdik'

HIS Travel Genel Müdürü H. Emre Özkur, "HIS Travel olarak teknolojiyle seyahat uygulamalarini entegre etmeyi, tüm seyahat hizmetlerinde A'dan Z'ye kapsayici ve sürdürülebilir olmayi, seyahat güvenligini ve risk yönetimini bu süreçte daha saglam temellere dayanan çalismalarla gelecek için güçlendirdik." ifadesini kullandi.

HIS Travel açiklamasina göre, koronavirüsün etki ettigi is seyahatleri, süreçleri kolaylastirici ve güvenligi ön planda tutan çözümlerle hareketlilik kazanmaya basladi. Özellikle seyahat rezervasyon teknolojileri önemli bir ihtiyaç haline geldi. Eskiden sadece uygun maliyetli seyahat seçenekleri sunmanin yeterli oldugu seyahat rezervasyon teknolojileri, simdilerde risk yönetimi, maliyet analizi, süreç yönetimi, seyahat politikasina uygunluk ve anlik bilgilendirme gibi birçok yetenegi ayni anda uyguluyor.

Dünya çapinda yapilan anket sonuçlarina göre, seyahat rezervasyon araçlari pandemiyle birlikte daha da öne çikti ve her geçen gün konumunu güçlendirmeye devam edecek. Seyahat sektörünün küresel liderleri de seyahat rezervasyon politikalarini güncelleyerek yeni hizmetler üzerinde çalisti.

Salginin bir sonucu olarak, seyahat programlarinin büyük bir çogunlugu (yüzde 86,3) daha kontrollü bir onay sürecinden geçmeye basladi. Yapilan anketler sonucu seyahat rezervasyon teknolojilerinin ivme kazanmasi ve yeni formlar elde etmesiyle birlikte yüzde 66,9 ile yapilandirma, yüzde 66,5 ile içerik ve yüzde 60,8 ile deneyim öne çikan faktörler arasinda yer aldi.

- "Rezervasyon miktarini ve kalitesini artirdik"

Açiklamada görüslerine yer verilen HIS Travel Genel Müdürü H. Emre Özkur, internetin her alanda oldugu gibi seyahat sektöründe de devrim yarattigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Pandemi ise birçok seyahat yöneticisine acil durumlara aninda cevap verebilecek fayda saglayan çözümler üretmeyi, seyahat politikalarini gözden geçirmeyi, teknolojinin seyahat hizmetlerindeki eksiklikleri çözmede nasil yardimci olabilecegini belirleme firsati verdi. Dünyanin en büyük 10 seyahat operatörü arasinda yer alan HIS’in Türkiye ofisi HIS Travel olarak teknolojiyle seyahat uygulamalarini entegre etmeyi, tüm seyahat hizmetlerinde A’dan Z’ye kapsayici ve sürdürülebilir olmayi, seyahat güvenligini ve risk yönetimini bu süreçte daha saglam temellere dayanan çalismalarla gelecek için güçlendirdik. Rezervasyon araçlarimizi yapilandirarak, seyahat politikalarina uygun hale getirerek ayni zamanda rezervasyon miktarini ve kalitesini artirdik. Rezervasyon araçlarimiza entegre olmayi kolaylastirdik, seyahatlerde risk yönetimi yapabilmeyi öncelige aldik ve Kovid-19 ile ilgili her yeni bilgiyi anlik olarak paylasmaya özen gösterdik. Is seyahatinin gelecegini sekillendirirken bu maddelerin tanimlayici unsurlar oldugunun farkinda olarak yeni dönem is seyahatlerinin geleneksel ile teknoloji odakli birlesimden dogan hibrit bir modelde ilerleyecegini söyleyebilirim. Is seyahatlerinde hem kurumlarin hem de is seyahati yapan çalisanlarin seyahat programlarini organize etmelerinde teknoloji tabanli hizmetler büyük kolaylik saglayacak. Önümüzdeki yillarda iletisim ve seyahat teknolojileri, geleneksel is seyahatlerini tamamlayan yeni firsatlarin saglayicisi olacak."

Özkur, seyahat yöneticilerinin sirketlerine deger katmak için daha özverili ve yenilikçi çabalar içerisinde bulunacagini aktararak, "HIS Travel'in is seyahati programlari da bu anlayisla yeniden yorumlandi ve hem kurum hem de çalisan gezginlerin ihtiyaçlarina yönelik çözümlerle güncellendi. Is seyahati yapan firmalarin ve çalisanlarin ya da seyahat konusunda destege ihtiyaç duyan gezginlerin yardimcisi chat botumuz, is seyahatlerinin tek bir yerden organize edilebildigi online is seyahati platformu HISgo, Türkiye’nin ilk online vize basvuru portali BizVize, riskleri bertaraf eden ve seyahat edilen ülkelerde güvenligi saplayan HIS Mobile Messenger teknoloji tabanli seyahat uygulamalarimiz olarak pandemi öncesinde oldugu gibi pandemi döneminde de is seyahati yapacaklarin en büyük yardimcisi olacak." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA