Günes Enerji Santrali Akdagmadeni'ne Deger Katacak

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde 24 bin metrekare alana kurulacak 1 MW kapasiteli günes enerji santrali yapimi için ihaleye çikilacak.

Günes Enerji Santrali Akdagmadeni'ne Deger Katacak
Yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimi ve çevreci belediyecilik anlayisiyla Akdagmadeni Belediyesi tarafindan planlanan çalismalardan bir tanesi olan ‘Günes Enerji Santrali’ projesinde ihale tarihi belli oldu. 24 bin metrekare alana kurulacak Günes Enerji Santrali projesi ihalesinin 25 Haziran tarihinde yapilacagini bildiren Akdagmadeni Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin, “Kendi enerjisini üreten, çevreye duyarli, yenilenebilir enerji üretimi noktasinda kapsamli planlamalar yapan ve planlamalari hayata geçiren bir belediye olarak Akdagmadeni Belediyesi Günes Enerji Santrali Projesi’ni ilçemize kazandiriyoruz” dedi.

25 Haziran günü yapilacak ihale sonrasinda sahada çalismalarin hizli bir sekilde baslayacaklarini da ifade eden Baskan Yalçin, “Doganin bizlere sundugu imkanlardan dogru sekilde faydalanarak tükettigini üreten, çevreye duyarli, yüksek enerji maliyetlerini azaltacak projemizde ilk adimi atiyoruz. Uzun dönemde belediyemizin bütçesine katki saglayacak 1 MW kapasiteli, 24,000 bin metre kare alana kurulacak. Günes Enerji Santrali projemiz tamamlandiginda belediyemiz kendi ihtiyaci olan enerjiyi üreterek enerji maliyetlerini düsürecektir. Ayrica ilerleyen zamanda ihtiyaç fazlasi enerjiyi degerlendirerek belediyemize ek gelir saglayacak vatandaslarimiza daha kaliteli hizmetleri ulastiracagiz. Gelecegimize yatirim yapacagimiz önemli projelerimizden bir tanesi olan Günes Enerji Santrali Projemiz simdiden Akdagmadeni’mize hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA