Gastrorize Festivali Için Geri Sayim Basladi

Bu yil ilki düzenlenecek olan GastroRize Festivali’nin tanitim toplantisi Istanbul’da gerçeklesti. Festivalle Rize’nin ekonomisine de katki sunmayi hedeflediklerini belirten Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, “Bu cografyayi ve lezzetlerini tanitabilmek, bu vesile ile Rize’ye gelecek olan turist sayisinin daha da fazla artmasina vesile olabilmek ve Rizeli esnafimizin bugüne kadar ev hanelerinde yapilan lezzetlerin bütün dünyaya tanitilmasi ve markalasmasini hedefliyoruz” dedi.

Gastrorize Festivali Için Geri Sayim Basladi
Bu yil ilki düzenlenecek olan ve dogal güzellikleri, tarihi zenginliklerinin yani sira yöresel lezzetleri ile de kültüre sahip olan Rize’yi dünyaya tanitacak olan GastroRize Festivali, Istanbul’da gerçeklesen basin toplantisiyla tanitildi. 1-3 Temmuz tarihleri arasinda Rize’de düzenlenecek olan festival, gastronomi dünyasinin önemli isimlerini bulusturacak. Festivale Türkiye’nin en iyi seflerinin görkemli gastro-sovlari renk katacak ve Türkiye’nin balikçilik gurulari ziyaretçilere bilgiler sunacak. Ayrica Rize’nin biyo-çesitliligi, çayi ve tarimi, yerel pazarlari, geleneksel lokantalari, çiftçileri, balikçilari, tarihi özellikleri ve hasat zamani faaliyetleri de festivalde yer bulacak. GastroRize Festivali ile dogal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle öne çikan Rize’nin gastronomi alanindaki zenginliklerini de dünyaya tanitmak amaçlaniyor.

Basin toplantisinda konusan Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, “Essiz kültürüyle, zenginligi ile ve yöresel lezzetleri ile ülkemizin yükselen degerleri arasinda olan Rize’de 1-3 Temmuz tarihlerinde ilkini gerçeklestirecegimiz GastroRize günleri hakkinda bilgi vermek üzere bugün burada bir araya gelmis bulunuyoruz. Bilindigi gibi ülkemizin önde gelen turizm istasyonlarindan Rize’miz, kendine hayran birakan dogasiyla, yaylalariyla, kaleleriyle, kemer köprüleriyle, selaleleriyle, tarihi konaklariyla bir gezi diyari. Biz buna artik leziz yemeklerimizi de, yöresel lezzetlerimizi de eklemek istiyoruz. Bu amaçla da GastroRize günleri ile beraber insallah sizlerle beraber 1 Temmuz tarihlerinde güzel lezzetleri ve doga ve tarihini tanitmak için günlerimizi düzenleyecegiz" diye konustu.



"Rize’mizin ekonomisi için de ciddi bir katki sunacagiz”

“Rize’mizin ekonomisi için de ciddi bir katki sunacagiz” diyen Baskan Metin, "Bununla beraber biz öncelikle Türkiye’mize, Karadeniz’de ülkesi bulunan diger devletlerimize ve dünya devletlerine bu cografyayi ve lezzetlerini tanitabilmek, bu vesile ile Rize’ye gelecek olan turist sayisinin daha da fazla artmasina vesile olabilmek ve Rizeli esnafimizin bugüne kadar ev hanelerinde yapilan lezzetlerin bütün dünyaya tanitilmasi ve markalasmasini hedefliyoruz. Bu noktada iddialiyiz çünkü hakikatten bölgemizdeki lezzetler her gelen misafirimiz tarafindan essiz bir sekilde begeniliyor. O zaman bu begenilenleri biz daha fazla bir nüfusa ulastirabilirsek, tanitabilirsek bundan herkes lezzet olarak faydalanabilecektir. Bundan herkes faydalanacaktir. Rize’mizin ekonomisi için de ciddi bir katki sunacagiz. Simdi Rize çok kendine özgü tas kemer köprüleri ile beraber yaylalari, selaleleri ile beraber geçmiste yapilan çok büyük konaklariyla beraber gelen turistlerin zaten çok dikkatini çeken bir bölge. Özellikle yil sonunda havaalanimizin tamamlanmasiyla beraber bu daha da fazla artacak. Özellikle Arap yarimadasindan gelen turistlerimiz ve yine Bati ülkelerinden gelip daglarimizda, yaylalarimizda kayak yapan çok üst düzey insanlarimiz buraya geliyor ve çok memnun bir sekilde ayriliyorlarsa bunu bizim daha fazla kitlelere duyurmamiz gerekiyor. Artik sadece Rize’de degil bu lezzetleri Türkiye’nin her tarafinda tüketiliyor olmasini saglamak bizim için iyi olacak. Tabii bu festival aslinda bir tanitim festivali olacak. Yani Rize’ye gelecek ünlü sefler , sizler basin mensuplari gelecek, biz bu güzellikleri ilk etapta sizlere sonra bütün dünyaya tanitmis olacagiz. Bu bir yaris degil, bu bir paylasimdir aslinda. Insanlar ekonomik yapilari düzeldikçe dünyayi gezmek istiyorlar. Ayni zamanda Rize’deki insanlar da birçok yeri gezmek istiyorlar. Rize disindakiler de Rize’yi gezmek isteyeceklerdir. Bu bir tatli rekabettir. Bu tatli rekabet ülkemize ve esnafimiza kazandiracaktir. Ben öyle düsünüyorum. Türkiye bütün cografyasiyla beraber mükemmel bir cografya, bu anlamda Türkiye’nin turizmine de ciddi anlamda katki saglamis olacaktir Rize’nin bu girisimi" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA