Epilepsi Hastasi Kayip Genç Jandarma Dronu Sayesinde Bulundu

Diyarbakir’in Çüngüs ilçesinde kaybolan 18 yasindaki epilepsi hastasi genç için jandarma, AFAD ve Anda ekipleri, tarafindan yapilan aramalarin ardindan, kayip genç jandarma ekiplerine ait drone ile yeri tespit edilerek bulundu.

Epilepsi Hastasi Kayip Genç Jandarma Dronu Sayesinde Bulundu
Çüngüs ilçesinde kaybolan 18 yasindaki epilepsi hastasi gencin bulunmasina iliskin Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi’ndan açiklama yapildi. Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan açiklamada, Çüngüs Ilçe Jandarma Komutanligi sorumluluk sahasi Aydinli Mahallesinde ikamet eden epilepsi hastasi ve zihinsel engelli 18 yasindaki R.Ö. isimli sahsin, ailesi ile birlikte tarlada bulundugu esnada epilepsi nöbeti geçirmesine müteakip Çüngüs ilçesi Türkmen Mahallesi istikametine dogru giderek kayboldugu belirtildi.

32 saat araliksiz arama yapildi

Açiklamada kayip gencin bulunmasi için 32 saat araliksiz arama yapildigi belirtilerek su ifadelere yer verildi:

“Gencin kaybolmasina iliskin alinan ihbar üzerine, jandarma asayis, komando, güvenlik koruculari ve vatandaslarin katilimi ile arama faaliyetine derhal baslanilmistir. Akabinde, arama ekiplerine 2 drone, 1 Iz takip ve 1 kadavra köpegi dahil edilerek arama faaliyeti çevresi genisletilmistir. Sabah saatlerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ekipleri 4 drone ile destek vermistir. 32 saat süren araliksiz arama faaliyeti neticesinde; R.Ö. isimli sahis drone ile tespit edilerek bulunmus ve ambulans ile hastaneye sevk edilmistir. Halkimizin huzur ve güvenliginin saglanmasina yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlilikla araliksiz olarak devam edilmektedir”.
Kaynak: İHA