Deniz Feneri Dernegi 2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedellerini Belirledi

Deniz Feneri Dernegi bu yilin vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde ve Suriye'de 1650 TL, yurt disinda 880 TL olarak belirledi.

Dernekten yapilan açiklamaya göre, Deniz Feneri Dernegi, hayirseverlerin kurbanlarini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için "Kurbanlariniz Yoksullarin Bayrami Olsun" sloganiyla dünyanin 30 ülke ve bölgesine yola çikacak.

Bu yilin kurban vekalet ücretini yurt içinde ve Suriye'de 1650 TL, yurt disinda 880 TL olarak belirleyen dernek, kurban vekalet bedelini Filistin'de 2500 TL, Yemen, Lübnan ve Balkanlarda 1400 TL olarak açikladi.

Vekalet yoluyla kurbanlarini dernege bagislamak isteyen hayirseverler, kurban çalismalari için belirlenen ülkeler arasindan dilediginde kurbanini kestirip ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Dernek, kurban organizasyonunda önceligi, mülteci kamplari, savas, dogal afet, kronik açlik ve yoksulluk bölgeleri ile yaslilar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verecek. Bu kapsamda Suriye, Filistin, Somali, Kenya, Yemen, Banglades ve Arakan ön planda tutulacak.

Afrika'dan Balkanlara, Güneydogu Asya'dan Ortadogu'ya kadar üç kitada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulasacak olan dernegin bu yil kurban çalismalari için ziyaret edecegi bazi ülke ve bölgeler arasinda Uganda, Etiyopya, Kenya, Somali, Fildisi Sahilleri ve Tanzanya yer aliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Deniz Feneri Dernegi Genel Baskani Mehmet Cengiz, kurbanlarin bir bölümünün Türkiye'de, bir bölümünün de yurt disinda açlik, yoksulluk ve iç çatismalarin yogun olarak yasandigi ülkelerde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulastirilacagini belirtti.

Bagislar, Deniz Feneri Dernegi'nin merkezlerine gidilerek elden, internet üzerinden online olarak ya da kurumun 0212 414 60 60 numarali telefon numarasindan detayli bilgi alinarak yapilabilecek.

???????

Kaynak: AA