Ata Tohumu Karakilçik Bugdayi'nin Ilk Hasadi Karaova'da Yapildi

Bodrum Belediyesi’nin Karaova Bölgesi’nde toprakla bulusturdugu ata tohumlarindan elde edilen ilk ürünün hasadi yapildi. Ata tohumlarina verdigi deger ile bilinen Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, "Potansiyel envanterimizi ortaya çikarip, hepsini islemeye çalisacagiz. Karaova’daki verimli topraklarimizi en iyi sekilde degerlendirmek için üreticilerimiz ile isbirligi içinde çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

Ata Tohumu Karakilçik Bugdayi'nin Ilk Hasadi Karaova'da Yapildi


Bodrum Belediyesi’nin Tarimsal Kalkinma Hamlesi çalismalari kapsaminda öncelikli olarak kaybolmaya yüz tutmus tohumlarin çogaltilarak, gelecek nesillere aktarilmasi hedeflenen çalismalarda; belediye mülkiyetinde olan ve yillardir kullanilmayan 36 dönüm arazinin Çömlekçi Mahallesi bölgesinde bulunan iki tarladan önceki gün yapilan karakilçik bugday hasadinin ilk gününde, yaklasik 3 ton bugday elde edildi.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz yaptigi açiklamada; "Belediyenin mülkiyetinde bulunan tarimsal nitelikteki arazilerimizde yöreye özgü ürünleri ekip dikerek degerlendirmeye çalisiyoruz. 2020 yili içerisinde yaklasik 130 kilo kadar yöreye özgü orijinal karakilçik bugday tohumu bulmustuk. Bunu degerlendirerek belediye mülklerinde 1,5 tona çikarmistik. Bu sene de yaklasik 70 dönüm arazimizi, karakilçik bugdayi ile degerlendirerek, yaklasik 5,5 - 6 tonun üzerinde bir ürün bekliyoruz. Bu ürünleri de vatandaslarimiza hibe ederek, onlarin da ekip çogaltmasini saglamak istiyoruz. Kisacasi özümüze dönmeye çalisiyoruz. Önümüzdeki süreçte, bugdayi da una çevirerek vatandaslarimiza dagitacagiz” seklinde konustu.



Baskan Aras: “Hibe desteklerimiz devam ediyor”

Bodrum Karaova Bölgesi’nde tarim yapilabilecek binlerce dönüm bos arazilerin oldugunun altini çizen Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, "Büyüklerimiz topraklarimizi isliyorlardi. Ama bizler topraktan uzaklastik. Potansiyel envanterimizi ortaya çikarip, hepsini islemeye çalisacagiz. Karaova’daki verimli topraklarimizi en iyi sekilde degerlendirmek için üreticilerimiz ile isbirligi içinde çalisiyoruz. Çiftçilerimize; tohumdan fideye, kil keçisinden tarimsal aletlere kadar hibe desteklerimiz devam ediyor. Bu konuda çalismalarimizi hiz kesmeden ve artirarak sürdürecegiz. Nihai hedefimiz bölgenin üretim potansiyelini en iyi sekilde degerlendirerek, üreticimizin Bodrum’un ekonomisine katki koyabilmesini saglamak." diyerek belediyenin bundan sonraki süreçte bölgedeki tarim politikalarina iliskin yol haritasina ait degerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: İHA