Almanya'da Irkçi Paylasimlar Yapan Polis Timi Lagvedildi

Almanya’nin Hessen eyaletinde farkli WhatsApp gruplarinda irkçi paylasimlarda bulunmak ve Nazi sembolleri paylasmakla suçlanan asiri sagci polisler hakkinda yürütülen sorusturma kapsaminda Frankfurt Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Timi lagvedildi.

Almanya’da Hessen Eyaleti Kriminal Polis Ofisi ve Frankfurt Savciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda asiri sag örgüt propagandasi yapmakla suçlanan 20 polise yönelik operasyon dün gerçeklestirilmis, evlerde ve polis ofislerinde aramalar yapilmisti. Hessen Eyaleti Içisleri Bakanligi, asiri sagci polisler hakkinda yürütülen sorusturmanin ardindan Frankfurt Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Timi’nin lagvedildigini duyurdu.

Hessen Içisleri Bakani Peter Beuth, söz konusu birimdeki polis memurlarinin halki kin, nefret ve düsmanliga sevk edecek nitelikte ve asiri irkçi paylasimlarina yönelik baslatilan sorusturmanin saglikli bir sekilde devam edebilmesi için birimin lagvedildigini söyledi.



Yaslari 29 ve 54 arasinda degisen polislerin, irkçi gruplarin bulundugu WhatsApp gruplarinda yabanci düsmani, kiskirtici içerikler ve Nazi sembolleri içeren mesajlarin çogunu 2016-2017 yillarinda paylastigi, gruptaki kayda deger son paylasimin ise 2019’un basinda yapildigi ifade edildi.

Birimdeki 20 polis memurundan 17’si sohbet gruplarinda eski bir Nasyonal Sosyalist örgüte ait kiskirtici içerikler ve görselleri etkin bir sekilde yaymakla, diger 3 sanik ise üst düzey görevli olarak sohbet gruplarinda yer almak, bu eylemi durdurma girisiminde bulunmamakla suçlaniyor.
Kaynak: İHA