Alanya'da Vatandaslar 1 TL Karsiligi Sokak Hayvanlarini Besleyecek

Alanya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan sokak hayvanlari için özel olarak tasarlanan mamamatik Pugedon hizmete girdi. Mamamatik Pugedon, vatandaslarin atacagi 1 TL karsiliginda sokak hayvanlari için mama birakacak.

Alanya'da Vatandaslar 1 TL Karsiligi Sokak Hayvanlarini Besleyecek
Sosyal Belediyecilik anlayisi ile çalismalarina devam eden Alanya Belediyesi, sokak hayvanlari için de yenilikçi projeler yürütüyor. Bu kapsamda sesli uyari teknolojisine sahip mamamatik Pugedonlar Türkçe dahil olmak üzere 4 dilde vatandaslara seslenerek mama bagislamalarini istiyor. Günes enerjisinden yararlanarak çalisan Pugedonlar kent genelinde 12 farkli noktada faaliyete geçti.

“1 TL ile sokaktaki hayvan dostlarimiza destek olalim”

Bati sahil bandi yürüyüs yolu üzerinde bulunan Kardes Sehirler Parki 13. No’lu sahil büfesi önüne koyulan ilk Pugedon’un tanitimini yapan Alanya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Saim Kanli, projenin sokak hayvanlari için çok önemli oldugunu belirtti.

Vatandaslarin Pugedon’a atacagi 1 TL gibi cüzi bir miktar karsiliginda sokak hayvanlarinin karninin doyurulmasinin mümkün oldugunu belirten Müdür Kanli, “Sokakta yasayan can dostlarimiz için teknolojinin de imkânlarini kullanarak böyle bir projeyi hayata geçirdik. Vatandaslarimiz da duyarli davranip 1 TL ile bu projeye destek olabilir ve sokak hayvanlarinin karinlarini doyurabilirler.” dedi.

“Sokak hayvanlarina sahip çikalim”

Alanya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü olarak sokak hayvanlarinin yasam kalitesini arttirmak adina çesitli çalismalar yürüttüklerini belirten Müdür Kanli, vatandaslarin da gönüllülük esasina dayanan destekleriyle daha iyi islerin ortaya çikabilecegini söyledi.

“Sokakta yasayan dostlarimizin refahi için el ele verelim, onlara sicak bir yuva hissi yasatalim” diye konustu.

Müdür Kanli, tanitimin ardindan Pegudon’a 1 TL atarak sokak hayvanlari için ilk destegi verdi. Yerli ve yabanci misafirler de projeye destek sagladi.
Kaynak: İHA