ABD, Düsük Gelirli Yaklasik 100 Ülkeye 500 Milyon Doz Pfizer/Biontech Asisi Bagislayacak

ABD Baskani Joe Biden G7 Zirvesi öncesi düzenledigi basin toplantisinda, ABD’nin düsük gelirli yaklasik 100 ülke için 500 milyon doz Pfizer/BioNTech asisi satin alacagini ve kosulsuz sekilde bu asilari söz konusu ülkekere bagislayacaklarini duyurdu.

ABD, Düsük Gelirli Yaklasik 100 Ülkeye 500 Milyon Doz Pfizer/Biontech Asisi Bagislayacak
ABD Baskani Joe Biden, G7 Zirvesi öncesi Ingiltere’nin güneybati ucundaki Cornwall bölgesindeki sahil kasabasi St. Ives’da Ingiltere Basbakani Boris Johnson görüsmesinin ardindan basin toplantisi düzenledi.

Covid-19 salginina karsi "küresel mücadeleyi güçlendirecek büyük bir adim" olarak nitelendirdigi planini duyuran Biden, ABD’nin düsük gelirli yaklasik 100 ülkenin salginla mücadelesine destek olmak amaci ile 500 milyon doz Pfizer/BioNTech asisi satin alacagini duyurdu.

Söz konusu asilarin 200 milyon dozunun Agustos ayinda teslim edilmeye baslayacagini belirten Biden, 300 milyon doz asinin ise gelecek yilin ilk yarisinda teslim edilecegini açikladi.

“Bunu hayat kurtarmak, bu salgini bitirmek için yapiyoruz, hepsi bu” diyen Biden, “Degerlerimiz, dünyayi Covid-19’a karsi asilamak için elimizden gelen her seyi yapmamizi istiyor. Bu ayni zamanda Amerika’nin da kendi çikarinadir. Virüs baska yerlerde yayildigi sürece, insanlarimizi tehdit edebilecek yeni mutasyon riski artiyor” ifadelerini kullandi.

ABD’nin asilari her hangi bir kosul olmadan saglayacagini ifade eden Biden, “Küresel ekonominin de toparlanmaya baslamasi hepimizin çikarina. Bu salgini kontrol altina alamazsak bu olmayacak” dedi.

Kaynak: İHA