Sosyal Market'te Çocuklara Bayramlık Kıyafetleri Dağıtılmaya Başlandı

Kocasinan Belediyesinin Kocasinan Gönüllü Projesi kapsamında oluşturulan Sosyal Market'te çocuklara bayramlık kıyafetler dağıtılmaya başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayırsever vatandaşlardan gelen giysi, ev eşyası gibi bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak alan el ile veren eli buluşturan ve 4 yılda 156 bin 150 ihtiyaç sahibine ulaşan Kocasinan Gönüllüsü Projesi sayesinde bayram öncesi hazırlıklar hızlandı.

Zümrüt Mahallesi'ndeki Sosyal Market ile Yeşil Mahalle'deki ikinci el eşya toplama ve dağıtım merkezine uğrayan ihtiyaç sahipleri, mağazadan alışveriş konforunda, bedenlere göre ayrılan kıyafetleri reyonlardan seçerek, ücretsiz alışveriş keyfi yaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in "Bir kimse sadece Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu saç teline karşılık ona sevap vardır." sözünü hatırlattı.

Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Bizler de bu bilinçle her zaman çocuklarımızın mutluluklarına ortak oluyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere, pek çok konuda yardımda bulunuyoruz. Sosyal belediyecilik adına gencinden yaşlısına her yaş gruptan herkese ulaşabilme, onların dertleriyle dertlenebilme ve eksiklerini giderebilmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Özellikle pandemi sürecinde en üst seviyeye getirmiş olduğumuz bu çalışmalarla gönüllerde yer alabilme gayreti içerindeyiz. Bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve onların yanında olmak için gayretlerimizi artırarak devam ettiriyoruz."

Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Market'te alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor, nüfus sayılarına ve gereksinimlerine göre "Dost Eli" isimli kart veriliyor. Vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar.

Konfeksiyon ürünleri üzerine hizmet veren market, ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine dev bir mağazada ücretsiz olarak alışveriş keyfi yaşatıyor.

Kaynak: AA