'İyi Ki Doğdun Ceren' Kitabın Geliri Kız Öğrencilere Burs Olacak

Ordu'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in konu edinildiği "İyi ki Doğdun Ceren" adlı kitabın geliri, sanat eğitimi alan kız öğrenciler için kullanılacak.

Vali Tuncay Sonel, Ceren'in babası Yılmaz Özdemir ile Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sercan Poyraz ve derneğin bazı üyelerini makamında kabul etti.

Ziyarette Vali Sonel'e, Ceren'in 20 yıllık yaşamının Ordulu araştırmacı yazar Birol Öztürk tarafından kaleme alındığı "İyi ki Doğdun Ceren" adlı kitap takdim edildi.

Sonel, kitabın ilk olarak kendisine takdim edilmesi dolayısıyla teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği olarak güzel bir işe imza atıyorsunuz. Kitaptan elde edilecek gelirler, sanat eğitimi gören kız evlatlarımıza burs olarak dağıtılmak üzere Ceren Özdemir Sanat Fonu'na aktarılacak. Biz hem Ordu'da hem de Ordu dışında yaşayan hemşehrilerimizden bu kitaptan alarak katkı yapmalarını istiyoruz. Kitabın geliri ile sanatta ve kültürde nice öğrencilerimize destek verilecek. Kız öğrencilerimize destek sağlanacak."

İlk basım olan 2 bin kitabın hepsini Valilik olarak aldıklarını belirten Sonel, "Sanat eğitimi gören kızlarımıza gelecek olsun, katkımız olsun. Ceren'in hatırasını yaşatacağız." dedi.

- Burs, Müzik ve Sahne Sanatları okuyan kız öğrencilere verilecek

Hüseyin Sercan Poyraz ise dernek olarak kurdukları Ceren Özdemir Sanat Fonu için ilk proje olan "İyi ki Doğdun Ceren" adlı kitabın çıktığını söyledi.

İlk olarak 2 bin kitap basıldığını, tanesini 25 liradan satışa çıkardıklarını anlatan Poyraz, "Kitabın ilk tanıtımını Sayın Valimiz Tuncay Sonel'e yapmak istedik. Kabulünden dolayı teşekkür ediyoruz. Kitaptan elde edilecek gelir, derneğimizce kurulan Ceren Özdemir Sanat Fonu'na aktarılıp, Türkiye'nin her yerinde müzik ve sahne sanatları okuyan tüm kız öğrencilere eğitim bursu olarak geri dönecektir." diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA