Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesinden Yurt Dışı Programlarına İlişkin Açıklama Açıklaması

'Belediyemizde hiçbir şekilde yasal olmayan bir eylem asla söz konusu olmamıştır'.

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi tarafından, yurt dışı programlarına ilişkin, "Belediyemizde hiçbir şekilde yasal olmayan bir eylem asla söz konusu olmamıştır." açıklaması yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’da düzenlenen bir uluslararası folklor ve dans festivaline katılım yapıldığı belirtilerek, "Belediyemizi temsilen personellerimizden ve Ankara Büyükşehir Belediyesi mehter takımından oluşan heyet ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Haberlerde geçtiği gibi sanal bir program asla söz konusu değildir. Ekibimiz program sonrasında Selanik Türkiye Başkonsolosu Sayın Efe Ceylan’ı makamında ziyaret ederek program hakkında bilgi vermiştir." ifadesine yer verildi.

Düzenlenen festivalde mehter takımının ezan okumasından rahatsız olan bazı Yunanlıların ekibe saldırı girişiminde bulunduğu aktarılan açıklamada, "Saldırı girişiminde bulunulduğundan dolayı ekibimiz Selanik Başkonsolosluğunun sağladığı üst düzey güvenlik önlemleriyle ülkeyi terk etmiştir." bilgisine yer verildi.

Bir başka projede daha yer alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer program ise Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunmuş olduğumuz ESC11 Gönüllülük projeleridir. Bu kapsamda iki projemiz hibe almaya hak kazanmış olup, pandemi nedeniyle henüz projelere başlanılmamıştır. Belediyemizde hiçbir şekilde yasal olmayan bir eylem asla söz konusu olmamıştır."

Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu Korgan belediyelerinin sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiğini tespit eden İçişleri Bakanlığı, bununla ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini bildirmişti.
Kaynak: AA