İç Anadolu'da Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

Kırıkkale, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Kırşehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarın saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Alınan kararla bugünden itibaren hafta içi saat 19.00­-05.00'te uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Kırıkkale'de alışverişlerini yapanlar ve iş yerlerini kapatan esnaf evlerine gitti.

Kısıtlamanın ardından kentte başta Cumhuriyet Meydanı ile sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.

- Niğde

Niğde'de kısıtlamaya dakikalar kala vatandaşlar çarşıda yoğunluk oluşturdu, alışverişini yapanlar, kısıtlamadan önce evlerine yetişmek için acele etti.

Paket servisi yapan işletmeler hariç diğer esnaf kepenk indirdi.

Saat 19.00'da cadde ve sokaklar boş kaldı, polis ekipleri, sorumluluk bölgelerinde devriye görevini yerine getirdi.

- Nevşehir

Koronavirüs vaka haritasına göre riskli iller kategorisindeki Nevşehir'de iftar vaktinin yaklaşmasıyla fırın ve marketlerde yaşanan hareketlilik kısıtlamanın başlamasıyla yerini sakinliğe bıraktı.

- Kayseri

İftar saatinin 19.21 olduğu Kayseri'de de kısıtlama süresine dakikalar kala vatandaşlar otomobilleriyle ve toplu taşıma araçlarıyla evlerine yetişebilmek için gayret etti.

Kısıtlamanın ardından kentin en işlek bölgeleri olan Cumhuriyet Meydanı, Sivas ve İstasyon caddelerinde sessizlik hakim oldu.

- Sivas

Kovid-19’la mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi iki saat geri çekilmesinin ardından Sivas'ta da saat 19.00’dan itibaren cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin yer aldığı tarihi Cumhuriyet Meydanı ile kentin iki büyük caddesi Atatürk Caddesi ve İnönü Bulvarı’nda kısıtlamanın ilk dakikalarından itibaren insan ve araç yoğunluğu azaldı.

Kentte iftar saati ile kısıtlamanın birbirine yakın zamana denk gelmesi nedeniyle bazı vatandaşların evlerine yetişmek için acele ettiği görüldü.

Polis ekipleri ise ana arterlerde kurulan uygulama noktalarında denetimlerini sürdürdü.

- Yozgat

Kovid-19’la mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının saat 19.00'a çekilmesiyle Yozgat'ta esnaf kısıtlama saatinde kepenk kapattı.

Bazı vatandaşlar ise kısıtlamanın başladığı dakikalarda ekmek fırınlarından ekmek alımını sürdürdü.

Polis caddede sık sık anons yaparak kısıtlamanın başladığını duyurdu.

- Kırşehir

Kırşehir'de sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla cadde ve sokaklarda yoğunluk yerini sessizliğe bıraktı.

Cacabey Meydanı, Ankara, Terme ve Lise caddeleri başta olmak üzere yoğunluk yaşanan yerlerde esnaf kısıtlamanın başlamasından kısa süre önce kepenklerini kapattı.

Kısıtlama öncesinde pide fırınları başta olmak üzere gıda ürünü satan işletmelerin olduğu sokak ve caddelerde yoğunluk oluştu.

Polis ve zabıta ekipleri, saat 19.00'dan sonra sokaklarda olan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaynak: AA