Torbali Belediyesinde Sendikali 2 Isçinin Isten Çikarildigi Iddiasi

IZMIR – Torbali Belediyesinin bünyesindeki sirketlerden TORBEL A.S.’de sendikaya üye olduklari gerekçesiyle 2 isçinin isten çikarildigi iddiasi üzerine sendikasi üyeleri, belediye önünde eylem yapti.

Torbali Belediyesinde Sendikali 2 Isçinin Isten Çikarildigi Iddiasi
Torbali Belediyesine bagli TORBEL A.S’de, Belediye-Is Sendikasi’na üye olduklari gerekçesiyle isçilerin uzun süredir belediye yetkilileri tarafindan baski altinda tutulduklari ve sendika üyesi 2 isçinin de isten çikarildigi iddia edildi. Belediye-Is sendikasi üyeleri, bugün ögle saatlerinde Torbali Belediyesi önünde eylem yaparak basin açiklamasi gerçeklestirdi.

Sendika üyesi olduklari için isten atilmanin ve sendikadan istifaya zorlanmanin Anayasa’nin 51. maddesine göre suç oldugunu belirtilen açiklamada, Torbali Belediyesi yetkililerinin suç isledigi öne sürüldü. Sendika üyeleri, belediyede en temel hak olan sendikalasma ve örgütlenme hakkini kullananlarin isten çikarilmasinin herhangi bir açiklamasi olmadigini vurgulayarak, örgütlü mücadele olmadan demokrasi mücadelesinin verilemeyecegini belirtti.

Kaynak: İHA