KKTC'den Pençe-Yildirim Harekati'nda Sehit Düsen Mehmetçikler Için Taziye

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ve Basbakan Faiz Sucuoglu, Irak’in kuzeyinde devam eden Pençe-Yildirim Harekati bölgesinde sehit düsen Mehmetçikler için taziye mesaji yayimladi.

KKTC'den Pençe-Yildirim Harekati'nda Sehit Düsen Mehmetçikler Için Taziye


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ve Basbakan Faiz Sucuoglu, Irak’in kuzeyinde devam eden Pençe-Yildirim Harekati bölgesinde teröristler tarafindan düzenlenen hain saldirida sehit düsen Mehmetçikler için taziye mesaji yayimladi. Cumhurbaskani Tatar, “Kahraman Türk Silahli Kuvvetlerinin Irak’in kuzeyinde PKK’ya karsi baslattigi sinir ötesi harekat olan Kararlilik Harekati’nin devami niteligindeki Pençe-Yildirim operasyonlarinin tüm bu hain saldirilara ragmen basariyla sonuçlanip Anavatan Türkiye’nin sinir güvenligine karsi olusan tüm terör tehditlerini bertaraf edecegine olan inancim tamdir. Büyük üzüntü olusturan bu olayda yasama gözlerini yuman kahraman sehitlerimizi rahmetle anarken, aziz sehitlerimizin kederli ailelerine ve Türk ulusuna sahsim ve ülkem adina bassagligi diliyorum” dedi.



“Bu hain saldiri tüm Türk milletini oldugu gibi, Kibris Türk halki olarak bizleri de büyük bir hüzne bogmustur”

Basbakan Sucuoglu ise, ’’Irak’in kuzeyindeki Pençe-Yildirim Harekati bölgesinde meydana gelen hain terör saldirisi sonucu 3 Türk Silahli Kuvvetleri askerimizin sehit oldugunu derin bir teessürle ögrenmis bulunuyorum. Türkiye’nin birlik ve bütünlügünü bozmaya yönelik girisimleri bir kez daha kiniyor, siddetin, kavganin ve kanin durmasini temenni ediyorum. Meydana gelen bu hain saldiri tüm Türk milletini oldugu gibi, Kibris Türk Halki olarak bizleri de büyük bir hüzne bogmustur. Bunun bir son olmasini umut ediyor, Anavatan Türkiye’nin acisini yürekten paylasiyoruz. Bu elim olayda hayatini kaybeden sehitlere Allah’tan rahmet, sehitlerimizin kederli yakinlarina, Türk Silahli Kuvvetlerine ve tüm Türk ulusuna bassagligi ve metanet dilerim’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA