GÜNCELLEME - Tunus'taki Nahda Hareketinin Genel Merkezinde Yangin Çikti Açiklamasi 1 Ölü

NAHDA HAREKETINDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA VE 1 KISININ ÖLDÜGÜ BILGISI EKLENDI.

Tunus'taki Nahda Hareketinin baskentte bulunan genel merkezinde çikan yanginda 1 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Nahda Hareketinden yapilan yazili açiklamada, yerel saatle 15.00 siralarinda çikan yanginda Hareket üyesi 1 kisinin yasamini yitirdigi, birçok kisinin de yaralandigi belirtildi.

Açiklamada, yanginin çikis nedeninin henüz bilinmedigi ve sivil savunma ekiplerinin hizli müdahalesi sayesinde zayiatin çok fazla olmadigi ifade edildi.

Sosyal medyada yanginin ilk anina iliskin paylasilan görüntülerde, binanin birinci ve ikinci katindan dumanlarin yükseldigi, insanlarin kendi çabalariyla pencerelerden çikmaya çalistigi görülüyor.

Nahda Hareketi yöneticilerinden Nureddin el-Bahiri, sosyal medyadan yaptigi açiklamada, yanginin zemin katta basladigini ve dumanlarin hizla üst katlara dogru yükseldigini kaydetti.

Bahiri, yanginda yaralananlar arasinda Nahda Hareketi Genel Baskan Yardimcisi ve eski Basbakan Ali el-Urayyid ile Nahda Hareketi Sura Konseyi Baskani Abdulkerim el-Haruni’nin de bulundugunu belirtti.

Nahda Hareketinin 217 sandalyeli Tunus Meclisinde 53 milletvekili bulunuyor.
Kaynak: AA