Bakan Kurum'dan 'Kanal Istanbul' Açiklamasi Açiklamasi

'Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, ülkemizi sehircilik, lojistik, ulasim, ARGE ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal Istanbul'u da milletimize armagan edecegiz' 'Imar planini kesinlestirdigimiz alanlarda, imar uygulamasi islemi de ayni planlama sürecinde oldugu gibi hassasiyetle yürütülmekte olup tapu tescil islemleri en kisa sürede tamamlanacaktir'.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, ülkemizi sehircilik, lojistik, ulasim, AR-GE ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal Istanbul'u da milletimize armagan edecegiz." ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum, Twitter hesabindan Kanal Istanbul'a iliskin yaptigi açiklamada, Kanal Istanbul'un tarih boyunca kitalari ve kültürleri birlestiren, medeniyetlere ev sahipligi yapan, dünyanin göz bebegi Istanbul'un yüzyillardir hayalini kurdugu, bogazin güvenligine, ülke ekonomisine, istihdama ve turizme katki saglayacak, Istanbul'un marka degerini zirveye tasiyacak bir "istiklal ve istikbal projesi" oldugunu belirtti.

Bakanlik tarafindan büyük bir özenle hazirlanan ve görüslere açilan Kanal Istanbul'un ÇED raporunun, mühendis ve uzmanlardan olusan 20 kisilik ekip, 33 bilim dalinda 200'e yakin bilim insani tarafindan incelendigine ve ÇED Raporu hakkinda 1590 sayfalik olumlu rapor hazirlandigina isaret eden Kurum, sunlari kaydetti:

"Dünyanin inci gerdanligi Istanbul Bogazi için kurtarma, koruma ve özgürlügünü teminat altina alma projesi olan Kanal Istanbul'un her iki yakasinda riskli yapi stokunun azaltilmasi kapsaminda yatay mimari anlayisiyla yüzde 52'si sosyal donati alanlari, yürüyüs parkurlari, bisiklet yollari, millet bahçeleri ve ekolojik koridorlardan olusan imar planlama süreci Bakanligimizin ilgili tüm birimleri tarafindan titizlikle yürütülmüs, planlarin kesinlestigi bilgisi daha önce kamuoyu ile paylasilmistir. Imar planini kesinlestirdigimiz alanlarda, imar uygulamasi islemi de ayni planlama sürecinde oldugu gibi hassasiyetle yürütülmekte olup tapu tescil islemleri en kisa sürede tamamlanacaktir.

Tüm tehdit, tezvirat ve engelleme girisimlerine ragmen nasil ki son 19 yilda Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Istanbul Havalimani, sehir hastaneleri ve daha niceleri hayata geçirilmisse dünyanin en çevreci ve dogaya saygili projelerinden Kanal Istanbul da ayni sekilde aziz milletimizin destegiyle Istanbul'umuza ve ülkemize kazandirilacaktir. Dün oldugu gibi bugün de Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, ülkemizin ve milletimizin hayrina gördügümüz projeleri bir bir esere dönüstürmeye devam edecegiz. Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, ülkemizi sehircilik, lojistik, ulasim, AR-GE ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal Istanbul'u da milletimize armagan edecegiz. Kamuoyuna saygi ile duyurulur."
Kaynak: AA