AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Uluslararasi Türk Akademisi'ni Ziyaret Etti

AK Parti Genel Baskanvekili ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim, Kazakistan’in baskenti Nur Sultan’da yer alan Uluslararasi Türk Akademisi’ni ziyaret etti.

Yildirim, Türkistan temaslarinin ardindan baskent Nur Sultan’a geldi.

Burada Uluslararasi Türk Akademisi’nin yeni binasini ziyaret eden Yildirim, akademinin müzesi ile kütüphanesini gezdi.

Yildirim, ardindan Uluslararasi Türk Akademisi Baskani Darhan Kidirali baskanligindaki heyetle bir araya geldi ve akademinin faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

Burada konusan Yildirim, Uluslararasi Türk Akademisi’nin önemli bir kurulus oldugunu belirterek, son yapilan düzenlemelerle akademiye finansal destegin saglandigini kaydetti.

Kazakistan’in Kurucu Cumhurbaskani, Elbasi Nursultan Nazarbayev’in Türk Devletleri Teskilati ve Uluslararasi Türk Akademisi’nin kurulusuna ön ayak oldugunu hatirlatan Yildirim, Aksakallar Konseyi olarak bundan sonra her konuda liderlere lojistik destek saglayacaklarini bildirdi.

Yildirim, bugün Aksakallar Konseyi'nin Kazakistan Temsilcisi Ikram Adirbekov ile bir araya gelmekten mutlu oldugunu dile getirerek, konseyin eski ve yeni üyeleriyle tecrübe bagi kuracaklarini ve gelecekte akademi ile egitim alaninda önemli is birlikleri yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra Yildirim’a, Uluslararasi Türk Akademisi’nin “Altin” madalyasi takdim edildi.

Yildirim’a, Kazakistan temaslarinda Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreter Yardimcisi Ömer Kocaman eslik ediyor.

Kaynak: AA