Ahirdan Çiktilar, Evlerinin Alev Alev Yandigini Gördüler

KASTAMONU – Kastamonu’nun merkeze bagli Esen köyünde çikan yanginda 3 ev küle döndü. Yangin aninda ahirda bulunan ve çiktiklarinda evlerinin yandigini gören aile fenalik geçirdi. Alevler, itfaiye ekiplerinin yaklasik 3 saatlik müdahalesinin ardindan kontrol altina alindi.

Ahirdan Çiktilar, Evlerinin Alev Alev Yandigini Gördüler
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da merkeze bagli Esen köyünde saat 16.00 siralarinda Fatih Sarimehmetoglu’na ait evden henüz bilinmeyen nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yanginda alevler tüm evi kapladi. Yangin sirasinda ahirda hayvanlara bakan aile, ahirdan çiktiklarinda evlerinin alev alev yandigini gördü. Kisa sürede büyüyen alevler hemen bitisiginde bulunan Ahmet ve Mehmet Sarimehmetoglu’na ait evlere de siçradi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ekipleri sevk edildi. Kastamonu, Tasköprü ve Seker Fabrikasi itfaiye ekipleri ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlügüne ait arazöz ve Kastamonu Il Özel Idaresine ait su tankeri yangini müdahale etti. Yaklasik 3 saatlik bir müdahalenin ardindan yangin güçlükle kontrol altina alinabildi.

Sogutma çalismalarinin halen devam ettigi yanginda zaman zaman patlama ve göçmeler yasandi. Jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alirken yanginda Ahmet, Mehmet ve Fatih Sarimehmetoglu’na ait 3 ev tamamen yanarak küle döndü.

Ayrica yangin sirasinda evinin yandigini gören Tevhide Sarimehmetoglu ise, fenalik geçirdi. Tevhide Sarimehmetoglu’na yangin bölgesinde hazir bulunan saglik ekipleri müdahale etti.

Öte yandan yangin söndürme çalismalarini Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt ile Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram da yerinde izledi.

Mutfak camindan duman çiktigini gördügünü söyleyen Mustafa Yabuloglu, “15 dakika sonra bütün ev yandi. Biz, itfaiye ekipleri gelene kadar yangin söndürme hortumlariyla müdahale ettik ama yeterli gelmedi. Üç tane ev yandi, Fatih, Mehmet ve Ahmet Sarimehmetoglu’nun evleri yandi. Yanan evlerin altinda ambar vardi. Ambarda hasadini yaptigimiz patates çuvallari vardi. Onlarda yandi. Onun disinda baska malzemeleri daha vardi, onlarda yandi. Bir evde 10 kisi ikamet ediyordu” dedi.

Kaynak: İHA