AB, 15 Üye Ülkenin Toplam 40 Bin Afgan'i Kabul Edecegini Duyurdu

Avrupa Birligi (AB) Komisyonunun içislerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, 15 AB üyesi ülkenin toplam 40 bin Afgan'i kabul edecegini bildirdi.

Johansson, AB Adalet ve Içisleri Bakanlari toplantisinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, söz konusu kararin etkileyici bir dayanisma örnegi oldugunu söyledi.

"Bu, ayni zamanda düzensiz göçü de engellemek ve AB'ye yasal girislere yatirim yapmak için bir adim." diyen Johansson, toplam 40 bin Afgan'i kabul edecek 15 üye ülkenin hangileri oldugunu belirtmedi.

Johansson, AB'nin yeni göç paketindeki unsurlardan "zorunlu dayanisma mekanizmasi" konusuna deginerek, "Pakette üyelerin güçlerine ve büyüklüklerine göre katkida bulunmalari gereken bir mekanizmasi olmasini öneriyoruz. Bu kapsamda göçmenleri kabul etmek zorunlu degil ama güç ve büyüklüge göre fiilen katkida bulunmak zorunludur." dedi.

Ylva Johansson, sene basinda AB Konseyi dönem baskanligini Slovenya'dan devralacak Fransa'nin bu mekanizmayi çalistirmak konusunda istekli oldugunu kaydetti.

AB Komisyonu, 2015'teki göç akinindan beri siginmacilarin nasil dagitilacagi ve iltica basvurulari reddedilenlerin nasil geri gönderilecegine çözüm bulunamamasi nedeniyle yeni bir tasari hazirlamisti.

Kaynak: AA