8 Bloktan Olusan Sitenin Istinat Duvari Yikildi Açiklamasi 88 Daire Tahliye Edildi

Izmir’in Narlidere ilçesinde 8 bloktan olusan sitenin istinat duvari binalardan birisinin üzerine büyük bir gürültüyle yikildi. Olay yerine gelen yetkililerce yapilan incelemelerin ardindan 2 binada yasayan vatandaslar tedbir amaçli tahliye edildi.

8 Bloktan Olusan Sitenin Istinat Duvari Yikildi Açiklamasi 88 Daire Tahliye Edildi
Olay, aksam saat 18.30 siralarinda Ikinci Inönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi’nde meydana geldi. 8 bloktan olusan Narkent Sitesi’nin istinat duvari büyük bir gürültüyle 11 kattan olusan binalardan birisinin üzerine yikildi. Bina sakinleri panikle evlerinden disariya çikarken, durum polis, itfaiye ve saglik ekiplerine bildirildi.

Ihbar üzerine adrese gelen Izmir Valiligi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, AFAD ve itfaiye ekiplerince incelemelerde bulundu. Yapilan incelemeler sonucunda 11 katli binada bulunan toplamda 88 dairenin oldugu 2 blogun tedbir amaçli bosaltilmasina karar verildi.



“Narkent’te yillardir böyle bir sorun var”

Istinat duvarinin büyük bir gürültüyle yikildigini duyan ve olay yerine kostuklarini ifade eden yakinlardaki bir marketin sahibi Sahin Aslan (32), “Duvar çökmüs binanin 2’inci veya 3’üncü katina kadar toprak dolmus. Bu yüzden insalarda bir panik havasi olustu. Biliyorsunuz geçtigimiz Izmir depreminden dolayi insanlarimiz tedirgin. Bizde zaman kaybetmeden yetkililere bilgi verdik. Olay yerine gelen belediye yetkilileri de vatandaslar ile ilgilendi. Narkent’te yillardir böyle bir sorun var ve biz bu durumu yetkililere bildirmistik ve yapilan gerekli incelemelerden de bir sonuç alamamistik. Aslinda bu beklenen bir seydi ve maalesef bugün de bu olay yasandi” dedi.



“Diger bloklarin oldugu yerlerde de sikinti var”

Bina sakinlerinden Süleyman Yilmaz (56) ise, “Daha öncede buradaki durumla ilgili ilgili yerlere sikayetlerde bulunduk ve yetkililerde gelip çalismalarini yapmisti. Buradaki sikintinin aynisi karsida taraftaki bloklarda da var. Fakat bugün saat 18.00 siralarinda bu olay gerçeklesti. Her birinde 4 daireden olusmak üzere 11 katli 2 blok tamamen bosaltildi. Diger bloklarin oldugu yerlerde de sikinti var. Allah esirgesin çökerse, binalari tamamen götürür. Yetkililerin en kisa sürede gerekli islemleri yapmasini istiyoruz” diye konustu.

Öte yandan, herhangi bir yaralanma olayinin olmadigi olayin ardindan dairelerini tedbir amaçli bosaltan bazi vatandaslar valizlerini alarak yakinlarinin yanina giderken, bazi vatandaslarin ise olay yerinde endiseli bekleyisi devam ediyor.
Kaynak: İHA