Mardin Valiliginden 'Kürtçe Tiyatro Oyununa Engel' Iddialarina Iliskin Açiklama

Mardin Valiligi, "Tartuffe" tiyatro gösterisine alinan yasak karari kapsaminda kapali yerlerde toplu gösterilerin ve etkinliklerin yapilmasinin yasaklanmasindan dolayi izin verilmedigini açikladi.

Mardin Valiliginden 'Kürtçe Tiyatro Oyununa Engel' Iddialarina Iliskin Açiklama
Valilikten yapilan açiklamada, bazi basin yayin organlarinda “Mardin Valiliginden Kürtçe Tiyatro Oyununa Engel” basligiyla çikan haberlere iliskin kamuoyunun bilgilendirilmesi amaciyla açiklama yapilmasi geregi duyuldugu kaydedildi.

“Tartuffe” adli tiyatro gösterisi düzenlenmesi için Valilige izin talebinde bulunuldugu animsatilan açiklamada yapilan basvurunun içeriginde tiyatronun Kürtçe oynatilmasi ile ilgili herhangi bir ibare bulunmadigina dikkat çekildi.

Açiklamanin devaminda, “Valiligimizce de 03.12.2021 ile 17.12.2021 tarihleri arasinda kapali yerlerde toplu gösterilerin ve etkinliklerin yapilmasinin yasaklanmasindan dolayi ilgili etkinlige izin verilmemistir. Sanatsal ve kültürel etkinliklerin sehrimiz ve hemserilerimiz içinde önemli oldugu, buradaki amacin bu etkinliklerin engellenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadigi, fakat tüm dünyada ve ülkemizde istemeyerek de olsa pandemi sebebiyle bu tür toplu etkinliklere halkin sagligi gözetilerek bir takim kisitlama tedbirleri alinmak zorunda kalinmistir.17.12.2021 tarihinde yasaklama kararinin sona ermesi ile birlikte tekrar müracaat edilmesi durumunda degerlendirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA