Edirne'de Yerli Ve Yabanci Sanatçilarin Yaptigi Baski Resimler Sergilendi

Trakya Üniversitesi'nde baski resimlerinden olusan sergi açildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonu'ndaki sergide, 3. Uluslararasi Baski Resim Yarismasi'nda jürinin degerlendirmesinden geçen 140 eserden 41'i sergilendi.

Eserleriyle Esin Selimoglu birincilik, Malgorzata Chomicz ikincilik, Anna Trojanowska üçüncülük, Pawel Delekta mansiyon, Ayben Kaynar Tanir esbaski özel ödülü ve Fehim Huskovic jüri özel ödülüne layik görüldü.

Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, sergide, bu essiz eserlerin üniversiteye bagislanmasinin çok önemli oldugunu söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesinin yaptigi çalismalarla göz doldurdugunu ifade eden Zafer, sergiye katilan sanatçilari tebrik etti.

- "Tüm kültürlerde uygulanan bir resimsel anlatim"

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün de özgün baskinin disiplinler arasi bir sanat oldugunu anlatti.

Grafik, resim ve heykelin ortak paydada birlestigini aktaran Tüzün, "O nedenle her geçen günde tekniklerini, ulasilabilirliklerini artiran bir alan. Baski resmi üzerinde durulmasi, gelistirilmesi gereken bir alan olarak düsünüyorum ve özellikle teknolojik gelismelerden çok faydalanan ve teknolojik gelismeleri alanina dahil eden bir alan baski resmi." dedi.

Yarismanin yürütücüsü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Bayav, baski resmin, gelenegi dogudan batiya tüm kültürlerde uygulanan bir resimsel anlatim oldugunu belirterek, "Bu sergide Arjantin'den Tayland'a, Polonya'dan Rusya'ya, Ukrayna'dan Italya'ya pek çok sanatçinin baski resimleri bulunmaktadir." diye konustu.

Konusmalarin ardindan ödül alan sanatçilara tesekkür belgesi verildi, bir sanatçiya da baski makinesi hediye edildi.

Sergi 22 Aralik'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA