KKTC'de Akaryakita Zam Tüpgaz Sikintina Neden Oldu

KKTC’de akaryakita yapilan zam nedeniyle vatandaslar tüpgaz tedariki konusunda sikinti yasamaya basladi.



KKTC’de yapilan zam ile benzinin litresi 10 TL’yi bulmasiyla vatandaslar akaryakit istasyonlarina akin etti. Akaryakit istasyonlarina gelen vatandaslar, satis yapilmadigini ve geri çevrildiklerini söyledi.

Halk tüpgaz tedariki konusunda sikinti yasamaya baslarken konuya iliskin açiklama Ekonomi ve Enerji Bakani Sunat Altun’dan geldi. Bakan Altun, stokçuluk yapan firmalara 53 bin TL para cezasi uygulanacagini ve satis gerçeklestirmeyen firmalarin yetkililere bildirilmesi gerektigini vurguladi.

Altun, “Bakanlik olarak benzin istasyonlarini ve marketleri denetliyoruz. Yasaya aykiri bir durum söz konusu oldugunda stokçulara 53 bin TL para cezasi kesilecek. Ticaret Dairesi yetkilileri, stokçulugu engellemek amaciyla gelen tüm sikayetlere gerekli islemleri yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Stokçuluga izin yok”

Altun, vatandaslarin marketlerde bulunan ürünlerin satisini yapmayan is yerlerini Ticaret Dairesi’nin ALO 171 hattina bildirebileceklerini ve stokçuluk yapanlara yönelik gerekli yasal islemlerin yapilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA