ATSO Baskani Demirci'den 'Sinir Ticaret Yetkimiz Elimizden Alindi' Iddialarina Açiklama Açiklamasi

'Son günlerde kamuoyunda 'ÇildirAktas Gümrük Kapisi'ndan sinir ticaret yetkimiz elimizden alindi' yönündeki söylenti ve iddialar dogruyu yansitmamaktadir'.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Çetin Demirci, son günlerde kamuoyunda "Çildir-Aktas Gümrük Kapisi'ndan sinir ticaret yetkimiz elimizden alindi" yönündeki söylenti ve iddialarin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Demirci, yaptigi yazili açiklamada, 5 Aralik'ta yayinlanan Resmi Gazete'de kent sinirlari içerisinde bulunan Türkgözü Sinir Kapisi ile Çildir-Aktas Gümrük Kapisi'nda sinir ticaret kapsaminda yapilan is ve islemlerde herhangi bir degisiklik olmadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkgözü Sinir Kapisi 2007, Çildir-Aktas Gümrük Kapisi ise 2015 yilindan itibaren sinir ticareti kapsamina alinmis olup halen devam etmektedir. Son günlerde kamuoyunda 'Çildir-Aktas Gümrük Kapisi'ndan sinir ticaret yetkimiz elimizden alindi' yönündeki söylenti ve iddialar dogruyu yansitmamaktadir. Kamuoyunda paylasilan bilgi kirliligi yaratan bu durumdan dolayi açiklama yapma geregi duyulmustur."
Kaynak: AA