Türkiye'nin Ilk Çinko Külçelerini Üretecek Tesiste KARDEMIR Imzasi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR), Türkiye'nin ilk çinko külçelerini üretecek Lineer Metal Siirt Çinko Izabe Tesisi'nin yapiminin, bagli kurulusu Karabük Çelik Yapi Imalat Sanayi ve Ticaret AS (KARÇEL) tarafindan gerçeklestirildigini bildirdi.

KARDEMIR'den yapilan yazili açiklamada, Siirt'te tamamlanan tesisin 3 bin tonluk çelik imalat ve montaj islerinin KARÇEL tarafindan yapildigi belirtildi.

Tesisin açilisinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan gerçeklestirildigi animsatilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Dogrudan ve dolayli yolla 3 bine yakin kisinin istihdam edilecegi tesis sayesinde ülkemizde, yarim milyar dolara yakin cari açik tasarrufu saglanacaktir. KARÇEL ailesi olarak projede, milli olanaklarla ve yerli mühendislik kabiliyetlerimizle yer almanin gururunu yasiyoruz. KARDEMIR markasiyla neredeyse 85. yilina yaklasan, çelik üretim ve fabrika insa serüvenimize her geçen gün yeni projeler ekleyen sirketimiz, gelecek yillara çok daha güçlü sekilde hazirliklarini sürdürmektedir."

Kaynak: AA