Japonya, ABD Askerleri Için Daha Fazla Ödeme Yapacak

Japonya'nin, ülkede konuslu ABD askeri güçlerine yönelik karsiladigi ev sahibi ülke destegini artirma karari aldigi bildirildi.

Kyodo ajansinin haberine göre mali destek, geçen ay sonu Washington'da bir araya gelen üst düzey çalisma grubunda müzakere edildi.

Toplantida Washington'un, Japonya'da konuslu ABD askerlerine yönelik ev sahibi ülke destegini artirma talebini, Tokyo hükümeti kabul etti.

Japonya, 2022 mali yili bütçe görüsmeleri öncesinde, ilgili ödenek artisi miktarinda ABD ile mutabakata vararak, müzakereleri nihayete erdirecek.

Kyodo, Çin'in bölgede artan askeri faaliyetleri karsisinda Japonya'nin ABD ile sürdürdügü güvenlik ittifakini güçlendirmesini "kaçinilmaz" olarak niteledi.

Mevcut 2021 mali yil kapsamli ev sahibi destegi tesis kullanimlari ve üslerdeki çalisanlar dahil 201,7 milyar yen (1,79 milyar dolar) olarak kayda geçmisti.

Ikili güvenlik ittifaki anlasmasi geregi Japonya, 1978 yilindan bu yana ev sahibi ülke destegi altinda, ülkedeki ABD askeriyesinin hizmet, uygulama, is gücü ve egitim masraflarini karsiliyor.

Kaynak: AA