Elazig'da Ögretmenevi Yapilmasi Için Imza Kampanyasi Baslatildi

Elazig’da Egitim Bir-Sen 1 No’lu Sube tarafindan, yeni ögretmenevi ve yeni Milli Egitim Müdürlügü binasinin yapilmasi için imza kampanyasi baslatildi.

Elazig'da Ögretmenevi Yapilmasi Için Imza Kampanyasi Baslatildi
Elazig’da Egitim Bir-Sen 1 No’lu Sube tarafindan 24 Ocak Elazig depreminden sonra kapatilan ögretmenevi ve yeni Milli Egitim Müdürlügü binasinin yapilmasi için imza kampanyasi baslatildi. Eski ögretmenevi önünde baslatilan kampanyaya vatandaslar imza atarak destek verirken, imza kampanyasinin cuma gününe kadar sürecegi bildirildi.

Burada açiklamalarda bulunan Elazig Egitim Bir-Sen 1 No’lu Sube Baskani Ibrahim Bahsi, "1933 yilinda halkevi olarak insa edilen bina, 1992 yilinda 68 yatak kapasiteli ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulu olarak hizmet verirken 24 Ocakta ilimizde yasanan 6.8 büyüklügündeki depremde agir hasar almistir. Sonraki süreçte Kent Meydani Proje kapsaminda Elazig Belediyesine devredilmistir. Deprem öncesinde hem sendikamiz hem de STK Platformu ile birlikte defalarca dile getirilen ögretmenevi talebi maalesef karsilanmamistir. 24 Ocak depreminden sonra ilimize gelen eski Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ile Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’a dosya seklinde taleplerimiz sunulmustur. Girisimlerimiz sonucu su anda Bakanlik yetkililerin bize ifadeleri, Türkiye’de bir ögretmenevi yapilacaksa bu kesinlikle Elazig’da yapilacaktir. El hak dogrudur. Çünkü Elazig’dan baska ögretmenevi olmayan il yoktur" dedi.

Sadece egitim çalisanlarinin degil vatandaslarin da imza kampanyasina destekte bulunmalari gerektigini belirten Bahsi, "Bu talep sadece bir sendikanin talebi degil ilimizdeki tüm STK’larin, halkimizin ve egitim çalisanlarinin talebidir. Topladigimiz binlerce imzayi Milli Egitim Bakanina teslim ederek, mücadelemizin bu defa hayirli bir sekilde sonuçlanmasini, ilimizin ve camiamizin amaca hizmet edecek bir ögretmenevine kavusmasini istiyoruz. Son 20 yil içerisinde 4 defa bina degistiren, adeta göçebe hayati yasayan Il Milli Egitim Müdürlügü personelinin çok zor sartlarda çalistigi, konumu itibariyle ulasim problemi olan hizmet binasinin da uygun bir yerde en kisa zamanda yapilmasini talep ediyoruz. Biz deprem süreci öncesi baslayan, depremden sonra iyice belirginlesen bu mücadelemizin bir sonuca ulasmasini ve artik sesimizin duyulmasini istiyoruz. Diger illerin tamaminda olan ögretmenevini bizim ilimize de yapin. Buradaki egitimciler de bu sehirde yasayanlar da bunu sonuna kadar, fazlasiyla hak ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA