Filistin Cumhurbaskanligi Açiklamasi Muhammed Selime'nin Öldürülmesi Belgelenmis Savas Suçudur

Filistin Cumhurbaskanligi, Israil polisinin Kudüs'ün Sam Kapisi yakinlarinda Muhammed Selime adli Filistinli genci öldürmesini kinadi.

Filistin resmi haber ajansi Wafa'ya göre, Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamada, "Yaraliyken öldürülen Muhammed Selime'nin (25) öldürülmesi belgelenmis bir savas suçudur." ifadeleri kullanildi.

Isgal güçlerinin isledigi suçlarin derhal durdurulmasi gerektigi belirtilen açiklamada, uluslararasi topluma, Filistin halkinin himaye edilmesi, isgalin son bulmasi ve baskenti Kudüs olan bagimsiz bir devletin kurulmasi için çaba sarf etme çagrisi yapildi.

Açiklamada, olayin devam eden günlük öldürme dizisinin bir parçasi olduguna dikkat çekilerek, sürdürülen bu suça sessiz kalmanin mümkün olmadigi kaydedildi.

Filistin Basbakani Muhammed Istiyye de yaptigi açiklamada, "Isgal güçlerinin katil askerleri suçlarini artik canli yayinlarda isliyor." ifadeleriyle, Uluslararasi Ceza Mahkemesine (UCM) isgal güçlerinin dosyasina bu suçu eklemeleri çagrisi yapti.

Sosyal medyada, olayin yasandigi Sam Kapisi yakinlarinda Israil polisinin "biçakli saldirida bulundugu" iddiasiyla yerde yarali yatan bir gence yakin mesafeden silahla ates ettigine iliskin görüntüler büyük yanki uyandirdi.

Israil polisinden yapilan yazili açiklamaya göre, polisin, Dogu Kudüs'te biçakli saldirida bulunan bir kisiyi etkisiz hale getirdigi ve olayda bir Israil vatandasinin hafif sekilde yaralandigi belirtildi.

Filistin Kizilayindan yapilan açiklamaya göre, Israil güvenlik güçleri, saglik ekiplerinin yaraliya müdahale etmelerine izin vermedi ve Israil polisiyle arbede sirasinda üç Filistinli hafif yaralandi.

Kaynak: AA