Yerli Asi TURKOVAC Adana'da Uygulanmaya Baslandi

Acil kullanim onayi verilen yerli Kovid-19 asisi TURKOVAC'in Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesinde uygulanmasina baslandi.

TURKOVAC'in hastaneye ulastigini ögrenip sabahin ilk saatlerinde gelerek kayit yaptiran kisiler asilarini yaptirdi.

Bashekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, gazetecilere, yerli asinin bugün sabah itibariyla hastanelerinde uygulanmaya basladigini söyledi.

Asi odalarinda ilk asilarin yapilmaya baslandigini dile getiren Çetinkünar, "18 yasindan büyük ilk defa asi olacaklar ya da 3. doz asisini olmamis kisilere hatirlatma dozu olarak TURKOVAC'i uygulayabiliyoruz." dedi.

Çetinkünar, hastalari TURKOVAC konusunda bilgilendirerek asilari yaptiklarini ve talebin artmasini beklediklerini ifade etti.

Yeni varyantlarin çikmasiyla Kovid-19 vaka sayisinda artis oldugunu aktaran Çetinkünar, "Bu hastaneye yatis oranlarina yansimadi. Hastaneye yatis oranlari artmadi. Toplumsal bir ögrenilmislik oldugundan dolayi halkimiz da asiya ragbet göstermeye basladi. Son iki aya kadar günlük 200-300 olan asi sayimiz, son bir aydir 500-600'e çikti." diye konustu.

- Asilarini yaptiranlardan saglikçilara tesekkür

TURKOVAC asisi yaptiran Ismail Hakki Özbek (74), yerli asinin uygulamaya girmesinden duydugu mutlulugu dile getirdi.

Daha önce Sinovac ve BioNTech asisi yaptirdigini belirten Özbek, "Bu sefer 'TURKOVAC çiktiysa bunu yaptiracagim.' dedim. Bakanimiz TURKOVAC vurdurdu, ben de onu tercih ettim. Bizim asinin en iyisi olacagina inanarak geldim. Biz de asiyi bulduk Allah'a çok sükür. Asinin bulunmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Tahire Agaoglu (48) da üçüncü doz asisini yaptirmak için hastaneye gittiginde TURKOVAC oldugunu ögrenince bunu uygulatmaya karar verdigini aktardi.

Hastanenin bilgi islem biriminde çalisan Hasan Koyuncu da yerli asi oldugu için üçüncü dozda TURKOVAC'i tercih ettigini dile getirerek "Herkesi TURKOVAC olmaya davet ediyorum. Yerli ve milli asi. Bugüne kadar herhangi bir yan etki görülmedi. Asi olmayan herkesi bu asiyi yaptirmak için hastaneye davet ediyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA