Yeni Yusufeli Içme Suyu Isale Hatti Ikmali Isinde Yüzde 75 Fiziki Gerçeklesme

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji'nin sulari altinda kalacak ilçe merkezinin tasinacagi yeni yerlesim yerinde, içme suyu isale hatti ikmali insaatinda yüzde 75'lik fiziki gerçeklesme saglandi.

AA muhabirinin DSI 26. Bölge Müdürlügünde aldigi bilgiye göre, yeni Yusufeli ilçesi içme suyu isale hatti ikmali insaatinda çalismalar araliksiz sürdürülüyor.

Projesi kapsaminda Tekkale köyü yaylasinda 1365 metre kotunda yapilacak regülatör ile Tekkale Deresi'nden içme suyu temin edilecek.

Regülatörden 250 milimetre çapinda ve 9 bin 500 metre uzunlugundaki çelik boru ana isale hattiyla alinacak içme suyu, yeni ilçe merkezinin hemen üzerinde yapilmakta olan 5 bin 500 metreküp kapasiteli aritma tesisine getirilecek.

Su, aritma tesisinden sonra 160 milimetre çapinda çelik borularla 4 bin 500 metre uzunlugundaki sebeke hatlariyla kullanima sunulacak.

Ana isale hatti güzergahinda, 196 metreliik tünelin kazisi tamamlandi, 1400 metre uzunlugundaki tünelde ise 760 metre ilerleme saglandi. 1500 metreküplük su deposu insaatinda, mekanik isler hariç sona gelindi. 500 metreküplük 2 su deposu insaati ise araliksiz devam ediyor.

Yüzde 75 oraninda fiziki gerçeklesme saglanan proje ile yeni Yusufeli ilçe merkezinin yillik 1,33 milyon metreküp olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaci karsilanacak.

Kaynak: AA