Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı?

Dikkat dağınıklığı ya da fazla sorumluluklar bazen mutfakta tencere yanıkları gibi olaylara yol açabiliyor. Peki hepimizin sık sık karşılaştığı bu sorunda Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı? İşte yanıtı...

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı?
Bazen dikkatin dağıldığı bir anda küçük bir mutfak kazası olabilir. Ocağı kapattığınızı sandığınızda ocağı açmış veya yemeğinizin pişme süresini yanlış hesaplamış olabilirsiniz. Başka şeylerle meşgul olmak ve ocaktaki yemeği unutmak da en sık görülen mutfak kazalarından biridir. Bu gibi durumlarda ateşi kapatın, pencereyi açın ve panik yapmayın. Dip ile tencere temizliğine başlamadan önce ortamın havalandırılması gerekmektedir. Bu sayede sağlığınızı tehlikeye atmadan temizlik aşamasını güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Yanmış bir tencereyi temizlemek ve onarmak imkansız gibi görünse de aslında çok kolaydır. Peki Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı? İşte yanmış tencereyi temizleme yöntemleri...

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı?

Yanan Tencere Nasıl Temizlenir?

Evde bazı basit malzemelerle yanan tencerenizi temiz ve hasarsız tutabilir, belki de kolayca çöpe atılmaktan kurtulabilirsiniz. İşte yanan tencereyi temizleme yöntemleri...

BULAŞIK DETERJANI

Tenceredeki yanık lekeleri çıkarmak için lekeleri örtecek kadar su doldurun. Üzerine biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Bu şekilde suyu orta ateşte kaynatın. Kaynattıktan sonra altını kapatın ve 1 gece bekletin. Islattıktan sonra tencereye su dökün ve yanık kısımlarını tahta kaşıkla kazıyın. Yanıkların tamamen temiz olduğundan emin olduktan sonra tencereye 1 bardak kabartma tozu ekleyin. Üzerine temiz su ilave edin ve tencereyi bu şekilde bir gece daha bekletin. Ertesi gün tencereyi iyice temizleyip kullanabilirsiniz.

KARBONAT

Tencereyi ocakta unuttuysanız ve yeni fark ettiyseniz lütfen tencereyi ocaktan alın. Hala sıcakken, alt kalıntıyı temizlemek için tahta bir kaşık kullanın. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tava soğuduktan sonra, tüm tabanı kaplayacak şekilde kabartma tozu dökün. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Tencerenin dibindeki yanık bölge yumuşadığında tencereye su dökün ve deterjanlı bir süngerle temizleyin.

SİRKE

Çok fazla yanık bölge yoksa ya da tencerenin kararmasından şikayet ediyorsanız, derinlemesine bir temizlik için sirke kullanabilirsiniz. Tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin, ardından kapağı kapatın. Tencereyi bir gece bu şekilde bırakın. Ertesi gün içindeki sirkeyi boşaltın ve bir temizleme süngeri yardımıyla tencerenizi temizleyin.

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? Yanan Tencereye Ne Yapılmalı?

LİMON VE TUZ

Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saat sonra tencereyi temiz bir süngerle silin, sert bastırmayın. Ovma, yanık izlerinin giderilmesini kolaylaştıracaktır.

ÇAMAŞIR DETERJANI

Tencereye bulaşık deterjanı veya çamaşır tozu ekleyin. Su ile doldurup ocakta kaynatın. Su kaynadığında, yanık kalıntıları nazikçe çıkarmak için tahta bir kaşık kullanın. Daha sonra kaynayan suyu boşaltın ve tencereyi süngerle temizleyin.

Yanmış tencereyi temizlemenin yöntemleri
bu şekildedir. Yukarıdaki yöntemler tencerenin kısa sürede yanık izlerinden arınmasını sağlayacaktır.