Somali'de Bakanlar Kurulu, Cumhurbaskaninin 'Darbe Girisimini' Kinadi

Somali'de Cumhurbaskani Muhammed Abdullah Fermacu tarafindan yetkileri askiya alinan Basbakan Hüseyin Roble liderliginde toplanan Bakanlar Kurulu, bu adimi darbe girisimi olarak degerlendirerek kinadi.

Somali Basbakanlik Twitter hesabindan yapilan açiklamada, yetkileri Cumhurbaskani tarafindan askiya alinan Basbakan Roble'nin haftalik Kabine toplantisi düzenlendigi bilgisi paylasildi.

Basbakan Roble liderliginde toplanan Bakanlar Kurulunun, Cumhurbaskani Fermacu'nun bu adimini darbe olarak nitelendirerek kinadigi açiklandi.

Somali'de cumhurbaskani seçiminin 8 Subat'ta yapilamamasi nedeniyle Basbakan Roble ile Cumhurbaskani Fermacu arasinda siyasi kriz yasaniyor.

Cumhurbaskani Fermacu, Basbakan Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutani Abas Amin Ali'yi "yolsuzluk" ve "kamu malini kötüye kullanma" suçlamasiyla 27 Aralik'ta açiga almisti.

Roble'nin anayasal görevini yerine getirdigi alti çizilen açiklamada, kendisinin ülkeyi barisçil bir seçime götürmek için tüm adimlari attigi vurgulanmisti.

Fermacu, Roble'yi ülkeyi yönetememekle suçlarken, Basbakan Roble ise Cumhurbaskaninin seçimleri kasitli olarak erteledigini savunuyor.

Kaynak: AA