Kar Kalinliginin 40 Santimetreye Yaklastigi Ilgaz Dagi Havadan Görüntülendi

Beyaz örtüyle kaplanan Ilgaz Dagi dron ile görüntülendi.

Kastamonu-Çankiri sinirindaki Bati Karadeniz'in 2 bin 587 rakimli Büyük Hacet Tepesi ile en yüksek dagi Ilgaz, Türkiye'nin önde gelen kayak ve kis turizmi merkezleri arasinda yer aliyor.

Geçtigimiz hafta etkili olan kar yagisiyla dag agaçlarla birlikte beyaza büründü. Bölgede yaklasik 40 santimetreye ulasan kar ile dagin bazi bölgelerinde etkili olan sis, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Beyaz örtüye bürünen Ilgaz Dagi dron ile havadan da görüntülendi.

Doga fotografçisi Cebrail Keles, AA muhabirine, Ilgaz'in her mevsim ayri güzel oldugunu söyledi.

Karla kapli dagin adeta gelinlik giydigini belirten Keles, "Yeni bir yila girmek üzereyiz. Özellikle agaçlarin kuzey yamaçlarina yigilan karlar çok güzel görüntüler olusturuyor. Bir zamanlar kartpostallarda kalan güzellikler, su anda Ilgaz'imizin kuzey yamaçlarinda çamlarin üzerinde adeta bir yorgan gibi agaçlari kapatmis durumda." dedi.

Yeni teknolojilerle insanlarin bu güzellikleri görebildiklerini belirten Keles, "Bir zamanlar bu güzellikleri sadece uçaktan görebiliyorduk. Bazi sansli kisilerin görebildigi bu görüntüleri artik dron sayesinde herkes görebilmekte. Dron ile agaçlar yukardan bambaska gözüküyor." diye konustu.

Kaynak: AA