Batman Ve Diyarbakir'da Temel Gida Ve Ihtiyaç Ürünü Satilan Is Yerlerinde Denetim

Batman ve Diyarbakir'da ekipler, temel gida ve ihtiyaç ürünlerinin satildigi market, kasap, firin, manav ve lokantalarda fahis fiyat ile etiket denetimi gerçeklestirdi.

Batman'da Ticaret Il Müdürlügü ve Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile belediye zabita ekipleri, kent merkezinde market, kasap, firin ve manavlar da fiyat, gramaj ve hijyen denetimi yapti.

Sebze ve meyve, gida ürünleri ile temizlik ürünleri basta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlari inceleyen ekipler, ürünlerde fahis fiyat olup olmadigina, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark bulunup bulunmadigina, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatina bakti.

Ekipler, seçtikleri ürünlerin raf ve kasa fiyatini da karsilastirdi.

Ürünlerde fiyat farkliligi tespit edilen is yerleri hakkinda rapor tutularak, ilgili birimlere bildirildi.

Zabita ekiplerince bir kasapta ele geçirilen kaçak ete, sagliksiz oldugunun belirlenmesi üzerine imha edilmek üzere el konuldu.

Batman Belediyesi Zabita Müdürü Muharrem Kara, isletmelerde fiyat, etiket ve hijyen denetimi yaptiklarini belirtti.

Etiketlerin mevzuata uygunlugunu denetlediklerini dile getiren Kara, ayrica satisa sunulan ürünlerin raf ve kasa fiyatini degerlendirdiklerini aktardi.

Kara, "Özellikle son zamanlarda kur üzerinden bahaneler üretip fiyat artisi yapanlara taviz vermeyecegiz. Ürünlere fahis fiyat uygulayan esnafa cezai islem uyguluyoruz. Vatandaslarin huzuru ve güvenligi için sahada olan ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasina dayali olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek." dedi.

- Diyarbakir

Diyarbakir'in merkez Kayapinar ilçesinde de zabita ekipleri alisveris merkezleri, market, lokanta ve kasaplarda denetim yapti.

Kayapinar Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri gida ürünleri ile temizlik ürünleri basta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlari inceledi.

Zabita müdürü Abdullah Yilmaz, denetimlerde tüketiciyi kandirmaya, aldatmaya yönelik bir durum, ürünlerin raf fiyati ile kasa fiyati arasinda bir uyumsuzluk ya da fahis fiyat tespit etmeleri halinde gerekli tutanagi hazirladiklarini belirtti.

Yilmaz, "Bu konuda cezadan çekinmiyoruz. Halkimizin aldatilmamasi ve kendilerine fahis fiyattan ürün satilmamasi ile ilgili gerekli tedbirleri aliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA