Burdur'da Görme Engelli 67 Yasindaki Kadin 13 Yilda Hafiz Oldu

Görme engelli Hatice Can: 'Engelli olmam beni hiçbir zaman yildirmadi. Kur'an aski tüm engellerimi bana unutturdu'

Burdur'da yasayan 67 yasindaki görme engelli Hatice Can, ilerleyen yasina ragmen Kur'an-i Kerim'i ezberleyerek hafiz oldu.

Burdur Müftülügünden yapilan açiklamaya göre, Can, engeline ragmen azim ve gayretiyle hafizligini 13 yilda bitirdi.

Diyanet Isleri Baskanliginca yapilan Hafizlik Tespit Sinavi'nda basarili olan ve "Hafizlik Belgesi" almaya hak kazanan Can'a belgesini Il Müftüsü Enver Türkmen takdim etti.

Küçükken geçirdigi bir hastalik nedeniyle görme yetisini kaybettigi belirtilen Can, il müftülügünde yaptigi açiklamada, televizyon ve radyodan Kur'an-i Kerim dinlemeyi çok sevdigini ifade etti.

Içindeki Kur'an askinin kendisini hafizliga yönelttigini belirten Can, Antalya'da bir dernek tarafindan açilan kursta Braille alfabesini ögrendigini anlatti.

Can, Istanbul'da 1998'de özel bir vakifta görme engellilere yönelik açilan Kur'an-i Kerim kursunda bir ay egitim gördügünü dile getirerek, "Braille alfabesiyle bir saat gibi bir sürede Kur'an okumaya geçtim." ifadesini kullandi.

- "Görme engelli olmam beni hiçbir zaman yildirmadi"

Gittigi kurstaki hafizlik ögrencileriyle tanistiktan sonra gayretinin daha da artigina isaret eden Can, sunlari kaydetti:

"2002 yilinda hafizliga basladigimda 47 yasindaydim. Hafizlik egitim sürecinde anemi, babami ve abimi kaybettim. Kardesim egitimim yarim kalmasin diye bana vefat haberlerini vermedi. Bu yüzden ailemin cenazelerine bile katilamadim. Görme engelli olmam beni hiçbir zaman yildirmadi. Kur'an aski tüm engellerimi bana unutturdu. Kur'an-i Kerim'in nuru, gören gözüm oldu."

Il Müftüsü Türkmen de engelini asarak hafizligini tamamlayan Can'i tebrik ederek gayretiyle insanlara ve özellikle de gençlere güzel bir örnek oldugunu kaydetti.

Türkmen, Can'a Diyanet Isleri Baskanliginca Braille alfabesiyle hazirlanan 6 ciltlik Kur'an-i Kerim hediye etti.
Kaynak: AA