ABD Temsilciler Meclisinden Hükümetin Kapanmasini Önleyecek Geçici Bütçe Tasarisina Onay

Federal hükümete 18 Subat'a kadar finansman saglayacak geçici bütçe tasarisinin bir sonraki duragi ABD Senatosu olacak.

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasini önleyecek geçici bütçe tasarisini onayladi.

Amerikan federal hükümetine 18 Subat'a kadar finansman saglayacak tasari, 212'ye karsi 221 oyla kabul edildi. Söz konusu tasariyi Cumhuriyetçilerden yalnizca bir üye destekledi.

Ülkede 2021 mali yilinin sona erdigi 30 Eylül'de kabul edilen geçici bütçenin süresinin dolmasina çok az bir zaman kalirken Temsilciler Meclisinden geçen yeni tasarinin bir sonraki duragi ABD Senatosu olacak.

Federal hükümetin 3 Aralik'ta kapanmasini önlemeyi amaçlayan geçici bütçe tasarisi, ABD Senatosunda da onaylanmasi halinde yasalasmasi için Baskan Joe Biden'in imzasina sunulacak.

Tasarinin, Senato'da Biden yönetiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina yönelik asi zorunluluklarina karsi çikan bir grup Cumhuriyetçinin engeliyle karsilasip karsilasmayacagi belirsizligini korurken, cuma gece yarisina kadar yasalasmamasi halinde hükümet kismi bir kapanmayla karsi karsiya kalacak.

Amerikan kanunlarina göre, Kongre, 1 Ekim'de baslayip 30 Eylül'de sona eren mali yil için kalici bütçeyi onaylayamazsa geçici bütçelerle aranin kapatilmasi gerekiyor. Geçici bütçenin de onaylanamadigi dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar, geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.

Kaynak: AA