Memleket Partisi Genel Baskani Ince Açiklamasi 'Benim Tahminim, Iktidar 26 Haziran'da Seçim Yapmayi Planliyor'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, "Benim tahminim, iktidar 26 Haziran'da seçim yapmayi planliyor." dedi.

Ince, Kastamonu ziyaretinde Sehit Serife Baci Ögretmenevi Doga Kültür Köyü'nde basin toplantisi düzenledi.

Türkiye'yi karis karis gezdiklerini söyleyen Ince, pahaliliga isaret ederek ekonomik büyümenin üretime bagli oldugunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir üretim seferberligi baslatmasi gerektigini dile getirdi.

Memleket Partisi olarak seçimlerde sürpriz yapacaklarini belirten Ince, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kilit partisi olacagimiza, olaganüstü bir oy alacagimiza inaniyoruz. Ilk isimiz devlete olan güveni yeniden tesis edecegiz. Yargi bagimsizligini, tarafsizligini, etkinligini, hizliligini yeniden saglayacagiz. Özgür bir medya olusturacagiz." ifadesinde bulundu.

Dijital teknoloji ile ilaç sanayisi, tarim, turizm, tarima dayali sanayi ve savunma sanayisini öncelikli hale getireceklerini anlatan Ince, "Bes yildizli demokrasiyi kurmadan, bes yildizli turizme sahip olamayiz. 100 milyon turist, 100 milyar dolar turizmden gelir hedeflerimiz arasinda olacak." diye konustu.

Siyasi partiler, "Yapilacak seçimde Hazine yardimi almayalim" çagrisinda bulunan Ince, sözlerine söyle devam etti:

"Biz nasil su anda Hazine yardim almadan bu gördügünüz gönüllülerle masraflarimizi karsiliyorsak bir defaya mahsus bu kriz döneminde siyasi partiler Hazine yardimi almasinlar ve bu yardim fakir fukaraya verilsin. Siyasi partiler de kendi gönüllüleriyle kampanyalarini yürütsün. Bu fakir milletten aldiklari paralarla sokaklara parti bayraklarini asmasinlar. Hem adalet saglasin, hepimiz birlikte olalim. Hem de fakir fukaraya bir katkisi olsun."

Gida ve temel ihtiyaçlarda KDV ve ÖTV'nin mutlaka düsürülmesi gerektigini söyleyen Ince, "Benim tahminim, iktidar 26 Haziran'da seçim yapmayi planliyor. Nereden çikardiniz bunu derseniz, sinavlarin tarihlerini degistirdi. 26 Haziran'i bos birakti. Eger öyle olacaksa hem simdi bir Hazine yardimi alacaklar, hem de seçim parasi alacaklar. Iki kere... Bu yaziktir, günahtir. Bu Hazine yardimlarindan ve seçim paralarindan bu kriz döneminde vazgeçip, bunu millete, fakir fukaraya verip, esit sartlarda rekabet etmeliyiz." dedi.

Memleket Partisi olarak 6 Subat'tan itibaren yapilacak her seçime girme haklarinin oldugunun altini çizen Ince, sloganlarinin "Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket" oldugunu, tek basina iktidara gelmek için çalistiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA